Запасите от петрол на Русия ще стигнат поне за 30

...
Запасите от петрол на Русия ще стигнат поне за 30
Коментари Харесай

Колко са запасите на Русия от нефт и газ

Запасите от нефт на Русия ще стигнат най-малко за 30 години, а запасите от газ - за към 50 години. Това съобщи вицепремиерът на Русия Александър Новак по време на руско-китайски енергиен бизнес конгрес, заяви ТАСС.

" Русия има големи ресурси от петрол и газ. При сегашните условия и равнища на рандеман на посочените енергоносители, осигуреността с петролни ресурси е за към 30 години, а природният газ ще стигне за към 50 години ", сподели Новак.

По думите на съветския вицепремиер, макар процеса на енергийния преход, Русия е уверена във опцията за реализация на интернационалните пазари на своите петролни и газови запаси. " Вярваме, че през идващите години тези запаси ще бъдат търсени на енергийните пазари ", акцентира Новак.

Междувременно стана известно, че за 9-те месеца на годината " Газпром " има рекордна чиста облага (по Международните стандарти на финансова отчетност) от 1,55 трилиона рубли, при 218 милиарда рубли загуба за същия интервал на предходната година.

Средната цена за износа на природен газ на " Газпром " (за страни отвън ОНД) за 9-те месеца на 2021 година е $241 за 1000 куб. м, при $128,9 за същия интервал на 2020 година.

" Газпром " увеличи прогнозата си за общия размер на вложенията на групата през 2021 година - от 1,83 трилиона рубли до малко над 2 трилиона рубли.
 МАЕ: Съединени американски щати изпреварват Русия и Саудитска Арабия по ритъм на рандеман на петрол
МАЕ: Съединени американски щати изпреварват Русия и Саудитска Арабия по ритъм на рандеман на петрол

На Съединени американски щати ще се дължи до 60% от общото нарастване на производството на нефт в страните отвън ОПЕК през 2022-а година

Към момента Русия не вижда нужда от незабавни ограничения на петролния пазар по отношение на появяването на новия вариант на ковид, разяснява още Новак. Партньорите на страната от ОПЕК+ също не са се обърнали към Руската федерация по отношение на възможна нужда от незабавни ограничения на енергийния пазар, добави съветският вицепремиер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР