Запалянковци на Манчестър Юнайтед засипаха с обиди капитана на тима

...
Запалянковци на Манчестър Юнайтед засипаха с обиди капитана на тима
Коментари Харесай

Ашли Йънг е поредната жертва на расизма

Запалянковци на Манчестър Юнайтед засипаха с обиди капитана на отбора Ашли Йънг след отпадането на тима от Шампионската лига. Мнозина от тях нападнаха опитния състезател на расистка основа поради тъмния цвят на кожата му. В изявления на разнообразни консуматори в Twitter се четат думи като “маймуна” и “негър”, както и откровени псувни.
 В тази връзка известната организация за битка с расизма и всевъзможен тип дискриминация - Kick it Out, излезе със особено послание, в което се споделя следното: “Още един тъмнокож състезател, този път Ашли Йънг, стана обект на расистка офанзива в обществените мрежи след миналия дуел от ШЛ. И още веднъж задаваме на Twitter същия въпрос: Кога ще вземете съществени ограничения, с цел да се справите с гневната дискриминация на вашата платформа?”.

Наскоро куп други известни футболисти от Острова трябваше да изтърпят същото - Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити, Мохамед Салах от Ливърпул, Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал, Дани Роуз и Калъм Хъдсън-Одой на мача на Англия и така нататък Шампионска Лига 1/4 кръг, вторник 16 април  Барселона 3:0краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР