Запалените потребители на фейсбук, които непрекъснато разглеждат и качват нещо

...
Запалените потребители на фейсбук, които непрекъснато разглеждат и качват нещо
Коментари Харесай

Хората, които често са във фейсбук, са материалисти

Запалените консуматори на фейсбук, които непрестанно преглеждат и качват нещо в обществената медия, нормално са материалисти, настояват немски учени, представени от Прес асосиейшън.

Тези хора нормално имат доста повече другари от другите, които се интересуват по-малко от материални притежания. Те по-често гледат на приятелите си като на " цифрови обекти " и изпитват по-голяма нужда да се съпоставят с останалите във фейсбук.

Учените от Рурския университета в Бохум настояват, че материалистичните хора употребяват фейсбук, с цел да се усещат по-добре и да реализират задачите си. Те даже извеждат термин " обществена доктрина за онлайн саморегулация ", предава Българска телеграфна агенция.

" Материалистичните хора употребяват Facebook по-често, тъй като са склонни да конкретизират приятелите си в обществената мрежа - те се сприятеляват с нови хора, с цел да усилят притежанията си - сподели ръководителят на екипа Филип Оцимек. - фейсбук обезпечава идеална платформа за обществени съпоставения, с милионите профили и информации за хората. А и той е безвъзмезден - материалистите обичат нещата, които не костват пари ".

Учените са създали проби с 242 консуматори на интернет, с цел да оценят аспекти на държанието им. Резултатите са посочили връзка сред материализма и интензивността във Facebook. След това учените са повторили опита с обособена извадка от 189 консуматори на фейсбук и резултатите са се оказали сходни.

Резултатите не би трябвало да се поясняват отрицателно за обществената мрежа, акцентират учените.

" Социалните медии не са разнообразни от другите действия в живота - те са средства за хората, които желаят да реализират задачите си и някои може да имат негативни последствия за тях или обществото. Установихме, че материалистите употребяват приятелите си, само че те също реализират задачата си да се съпоставят с другите " - сподели Оцимек. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР