Западноукраинският град Лвов е достигнал предела на капацитета си да

...
Западноукраинският град Лвов е достигнал предела на капацитета си да
Коментари Харесай

Над 200 хил. бежанци са пристигнали в Лвов, градът изнемогва

Западноукраинският град Лвов е достигнал лимита на потенциала си да оказва помощ на бежанци , бягащи от съветската инвазия.

Това заяви кметът Андрий Садовий. Стотици хиляди евакуирани хора са пристигнали в Лвов от началото на нашествието, което довело до голямо натоварване на ресурсите на града, уточни градоначалникът.

 
 Лвов БГНЕС
По данните на локалните управляващи към 200 000 души се намират сега в Лвов и към 50 000 минават през гарата всеки ден. „ Разбираме, че ще има и нова вълна “, сподели Садовий.

Той прикани интернационалните филантропични организации да засилят помощта си за града. В понеделник сутринта Виктория Христенко, чиновник на градския съвет, сподели пред BBC, че всички краткотрайни кревати в града са заети и помоли локалните компании да отворят своите хранилища, с цел да одобряват хора.
 Лвов БГНЕС

Централната гара на Лвов се трансформира в разпределителна точка за хора, бягащи от разнообразни градове в цяла Украйна - изключително от мощно обстрелваните градове Харков, Мариупол и Чернигов и столицата Киев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР