Западносибирската следствена дирекция за транспорт на Следствения комитет (СК) на

...
Западносибирската следствена дирекция за транспорт на Следствения комитет (СК) на
Коментари Харесай

Разследващи: Действията при инцидента с Навални са законни

" Западносибирската следствена дирекция за превоз на Следствения комитет (СК) на Русия, против която Ленинският съд в Новосибирск получи тъжба, работи в границите на закона при случая с хоспитализацията на Алексей в Омск през август предходната година. " Това съобщи шефът на отдела Алексей Александров, осведоми ТАСС. " Смятаме, че сме работили в границите на закона и, че дейностите ни са в сходство с вътрешноведомствените указания и федералния закон ", сподели той.
През декември 2020 година районният съд на Ленински в Новосибирск отхвърли жалбата на Вячеслав Гимади, юрист на Фондацията за битка с корупцията против бездействието на Западносибирската следствена дирекция за превоз на Следствения комитет на Руската федерация по време на следствието на случая с хоспитализацията на Алексей Навални. Адвокатът апелира това решение пред районния съд. Окръжният съд анулира решението на първоинстанционния съд и изпрати материалите за ново разглеждане.
 Европейският съд по правата на индивида упорства Навални да бъде неотложно освободен Европейският съд по правата на индивида упорства Навални да бъде неотложно освободен
Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) изиска през днешния ден от съветското държавно управление да освободи неотложно опозиционера Алексей Навални, ка...
Припомняме, че на 20.08.20 година Навални беше приет в болница в Омск, откакто се разболя на борда на аероплан по маршрута от Томск до Москва. По-късно той беше отведен в Берлин и откаран в клиниката Charite. На 2-ри септември немското държавно управление направи изказване, че Навални е бил изложен на отровно вещество от групата Новичок . Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че преди отвеждането на Навални в Берлин в тялото му не са открити токсични субстанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР