Западноафриканската държава Гана откри най-голямата служба за медицински доставки с

...
Западноафриканската държава Гана откри най-голямата служба за медицински доставки с
Коментари Харесай

Дронове ще доставят ваксини, кръвни продукти и лекарства в Гана

Западноафриканската страна Гана откри най-голямата работа за медицински доставки с дронове, която ще обезпечава ваксини и животоспасяващи медикаменти на 12 милиона души, оповестиха Ройтерс и ДПА.

"Никой в Гана няма да умира, тъй като няма достъп до лекарство, което му е належащо незабавно " - сподели президентът Нана Акуфо-Адо, откривайки мрежата в гр. Оменако, където е един от четирите разпределителни центъра.

Дроновете ще доставят 148 кръвни артикули, животоспасяващи медикаменти и ваксини. Тя ще се поддържа от основаната в Калифорния компания "Зиплайн ". Всеки от центровете ще разполага с до 30 дрона.

Засега дроновете могат да вършат до 600 доставки при поискване дневно, само че те могат да се усилят до 2000. Максималният товар на дрон е до 1,8 кг, скоростта на хвърчене - 110 км/ч.

Проектът е с поддръжката на Световния алианс за ваксини и имунизации и фондацията "Бил и Мелинда Гейтс ", в това число и на няколко компании като Ю Пи Ес и "Пфайзър ".

Когато пациент в отдалечена клиника би трябвало да получи незабавно лекарство или ваксина, медицински служащ ще прави поръчка с текстово известие. То ще бъде сложено на дрона до минути и за към половин час животоспасяващата доставка ще стига до пациента. Тя ще бъде спускана с парашут до клиниката.

По сходен, само че по-малък план, към този момент са направени повече от 13 000 доставки в Руанда от 2016 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР