Западният елит започна войната в Украйна още през 2014 г.,

...
Западният елит започна войната в Украйна още през 2014 г.,
Коментари Харесай

Експерти: Русия вече няма какво да губи, предстои безконтролно въоръжаване

" Западният хайлайф стартира войната в Украйна още през 2014 година, ние просто защитихме Донбас, Донецка и Луганска област ", съобщи съветският президент Владимир Путин в годишната си тирада в навечерието на годишнината от оповестяването на войната в Украйна.

Речта на Путин беше предстояща, доста пъти сме слушали тези неща. Посланията бяха ориентирани основно към вътрешната публика на президента. Той консолидира пропагандния разказ, действителен от доста дълго време. Първата част на речта му беше ослепителен антилиберален манифест. Във втората Путин искаше да каже на руснаците, че сложното състояние ще продължи дълго и това е новата нормалност, в която ще живеят. Това съобщи Пламен Димитров от Българското геополитическо сдружение в ефира на " България заран ".

Международният анализатор Огнян Дъскарев разяснява обстоятелството, че съветският президент разгласи краткотрайното овакантяване на Федерацията от контракта за ограничение на стратегическите нуклеарни оръжия " Нов старт ".

По думите му договорът е предвиждал двете страни да имат до 1550 нуклеарни глави и до 700 бомбардировача. Тогавашните президенти на Русия и Съединени американски щати - Дмитрий Медведев и Барак Обама, одобряват негов предмет да бъде и ограничението на стратегическата нуклеарна отбрана на Съединени американски щати.

" След приключването му по време на ръководството на Тръмп руснаците се нуждаеха обезверено той да бъде удължен, тъй като в противоположен случай слабата съветска стопанска система щеше да бъде унищожена. През 2021 година Байдън се съгласи да го възобнови и направи услуга на Кремъл. Фактът, че Путин краткотрайно излиза от него сега означа, че Русия няма какво да губи, а това е доста рисково ", разясни той.

Според Дъскарев дейностите на съветския президент са знак, че Русия и Съединени американски щати " ще развиват своите хиперзвукови ракети, което значи безотговорно въоръжаване на двете най-големи нуклеарни сили ". Той цитира статистика, съгласно която Щатите и Русия разполагат с 91% от всички атомни и нуклеарни бойни глави в света.

" Посещението на Байдън в Киев има голямо значение за Украйна, защото той е лидерът на " свободния свят ", който отива на място и ги поддържа ", означи Дъскарев.

Димитров е на мнение, че излизането на Русия от контракта не значи безусловно, че страната е подготвена да употребява нуклеарно оръжие.

" Още предходната година Русия отхвърли да бъдат направени инспекции на територията ѝ по отношение на този контракт. Беше ясно, че той към този момент не работи. Настоящият му акт е фиктивен ", счита той.

В студиото на Bulgaria ON AIR събеседникът му показа данни на съветски социологически организации, които сочат, че 70-80% от руснаците поддържат Путин.

" Благодарение на тази поддръжка той ще продължи войната ", счита Дъскарев. Той изрази очакванията си " Китай да натисне и двете страни да спрат огъня, с цел да приключат всеобщите убийства и разрушенията ".

По отношение на друго изявление на Путин, че страните, налагащи наказания, " санкционират сами себе си ", Димитров сподели, че " изявленията му за западните стопански системи са пропагандни лозунги ".

" Руската стопанска система няма да рухне през тази или идната година. Путин няма да слезе от сцената по медицински аргументи ", предвижда той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР