Западните военни свършват от боеприпаси, които да дадат на Украйна,

...
Западните военни свършват от боеприпаси, които да дадат на Украйна,
Коментари Харесай

Западните запаси от амуниции са на „дъното на дулото“, тъй като войната в Украйна продължава, предупреждава представител на НАТО

Западните военни свършват от муниции, които да дадат на Украйна, предизвестиха във вторник представители на НАТО и Англия, като приканиха страните от блока да усилят производството, с цел да „ запазят Украйна в борбата против съветските нашественици “.

Новината за вероятен дефицит на муниции идва, откакто парите за закупуване на оръжия за Украйна не бяха включени в законопроекта за краткотрайните разноски, признат от Конгреса на Съединени американски щати през уикенда, с цел да се избегне прекъсване на работата на федералното държавно управление.

Нова неустановеност по отношение на бъдещето на американската помощ породи във вторник, когато ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти, който се застъпи за поддръжка на Украйна, беше свален от лидерската си позиция от сътрудници републиканци.

Развитието на събитията е тревожна вест за Украйна, защото войната със прилежаща Русия е в своя 20-ти месец и повдига въпроси дали Москва може да се почувства способна да надживее обещанията на Запада за задължения.

„ Дъното на цевта към този момент се вижда “, сподели адмирал Роб Бауер от Холандия, ръководител на Военния комитет на НАТО и най-високопоставеният боен чиновник на НАТО, по отношение на запасите от муниции на Запада във вторник по време на полемика на Варшавския конгрес за сигурност.

 Украински военнослужещ стреля със самоходна гаубица 2S22 Богдана към съветските войски на позиция в Донецка област на Украйна на 13 септември. class= Украински военнослужещ стреля със самоходна гаубица 2S22 Богдана към съветските войски на позиция в Донецка област на Украйна на 13 септември. Радио Свободна Европа/Радио Свобода/Сергий Нужненко/Ройтерс

„ Даваме оръжейни системи на Украйна, което е ужасно, и муниции, само че не от цялостни хранилища. Започнахме да раздаваме от на половина цялостни или по-ниски хранилища в Европа ” и тези магазини към този момент са на привършване, сподели Бауер.

Джеймс Хийпи, държавен министър на въоръжените сили на Обединеното кралство, говорейки на същия панел, сподели, че макар че запасите може да са нищожни, помощта за Киев би трябвало да продължи и западните страни би трябвало да усилят потенциала си, с цел да създават повече амуниции.

„ Трябва да държим Украйна в борбата довечера и на следващия ден, и вдругиден, и вдругиден “, сподели Хепи. Това значи „ да продължим да даваме ден след ден и да възвръщаме личните си ресурси “, добави той.

Междувременно анализаторите предизвестяват, че „ арсеналът на демокрацията “ на Съединени американски щати би трябвало да стартира да работи изключително или военните старания на Украйна може да са в неволя.

„ Съединените щати и техните съдружници изпращат на Украйна необятна гама муниции, само че те не се създават или доставят толкоз бързо, колкото е належащо “, написа предходната седмица нерезидентът на Атлантическия съвет старши помощник Томас Уорик.

 Украински военнослужещ държи артилерийски снаряд, до момента в който стои покрай самоходна гаубица, преди да стреля по съветските войски в региона на Донецк в Украйна на 26 септември. class= Украински военнослужещ държи артилерийски снаряд, до момента в който стои покрай самоходна гаубица, преди да стреля против съветските войски в региона на Донецк в Украйна на 26 септември. Александър Ратушняк/Ройтерс

Уорик написа, че защото Украйна отсрочи началото на лятната атака, с цел да достави повече амуниции и съоръжение на фронтовите линии, Русия съумя да построи отбрана, която доста притъпи украинския прогрес.

„ Силите на Украйна са потвърдили, че са гъвкави и адаптивни, само че би трябвало да разполагат с задоволително муниции и оръжия “, написа той.

Но събитията във Вашингтон слагат доставките – и позицията на Украйна на бойното поле – под подозрение.

„ Неспособността да се обезпечат навременни доставки и доставки може да подкопае главните украински интервенции за връщане на спомагателни територии или отбрана против евентуални бъдещи съветски офанзиви “, написа заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Майкъл МакКорд в писмо до управлението на Конгреса в петък като законопроект за разноските, който в последна сметка отстрани помощта за Украйна се преговаряше.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР