Западните страни тласкат света към бездната на голяма война, в

...
Западните страни тласкат света към бездната на голяма война, в
Коментари Харесай

Лукашенко: Западните страни тласкат света към бездната на голяма война

Западните страни тласкат света към бездната на огромна война, в която няма да има победител. Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко в послание към завършващ випуск във военна академия, цитира news.bg.

Той ги упрекна, че пазят " неонацистката идеология и намерено фашистки режими в неприемливи страни ", като най-вероятно визираше войната в Украйна.

По думи на Лукашенко Западът, под управлението на Съединените щати, " унищожава световната система за сигурност обратно на личните си национални ползи и желанията на своя народ ".

Беларуският водач уточни, че против страната му е отприщена " пълномащабна хибридна война " и че тя в никакъв случай до момента не е била " изправена пред такова невиждано равнище на закани и провокации за националната сигурност ".

По-рано през днешния ден Министерството на защитата на Беларус разгласи, че стартира командно-щабно обучение в южната част на страната, чиято цел е насърчаване на защитата на границата при положение на въвеждане на военно състояние в страната.

В дневния си разбор от Института за проучване на войната пък показаха, че Лукашенко евентуално продължава да позволява на Русия достъп до въздушното пространство на Беларус, с цел да изрази поддръжката си за съветския президент Владимир Путин, без да рискува последствията от директно военно присъединяване на Беларус в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР