Западните страни ще обявят в четвъртък нови санкции срещу Русия

...
Западните страни ще обявят в четвъртък нови санкции срещу Русия
Коментари Харесай

В четвъртък обявяват нови санкции срещу Русия

Западните страни ще разгласят в четвъртък нови наказания против Русия и ще засилят съществуващите към този момент наказания. Това съобщи съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3051
Той увери също така, че Съединени американски щати към този момент не са видели Китай да доставя военно съоръжение на Русия след последния видеоконферентен диалог на Джо Байдън с китайския му сътрудник Си Цзинпин, извършен предишния петък. Вашингтон продължава да следи за такива евентуални дейности от страна на Пекин, добави Съливан.

Съливан сподели, че по време на визитата си в Европа по-късно тази седмица, Байдън ще разгласи взаимни дейности за възстановяване на европейската енергийна сигурност и за понижаване на европейската взаимозависимост от съветски нефт и природен газ, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на визитата Байдън ще разиска със съдружниците на Вашингтон и въпроси, касаещи корекции на разположението на силите на НАТО.

Байдън ще пътува в Европа за срещи с водачите на съдружниците от НАТО, с водачите на Европейски Съюз и с водачите на страните от групата Г-7. Държавният глава ще отпътува на следващия ден, само че срещите му ще стартират в четвъртък, напомня Ройтерс. 

След като взе участие в няколко срещи на високо ниво в Брюксел, Байдън ще посети Полша.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР