Западните страни се изправят пред сериозни предизвикателства във връзка с

...
Западните страни се изправят пред сериозни предизвикателства във връзка с
Коментари Харесай

National Interest плашещо: Западът го очаква велика разплата

Западните страни се изправят пред съществени провокации по отношение на новата действителност, която не рядко отхвърлят. Това е мнението на Чандран Наир, създател на Global Future Institute. Те ще доведат до постзападен и многополюсен свят. Това разкрива публикацията му за The National Interest.

Авторът отбелязва, че сега се образуват основите за " великото разплащане " от страна на западните сили. Това води до предизвикателство за откритите вярвания и структури, които през последните епохи крепят западното владичество в световен мащаб.

По мнението на Наир, това положение на нещата е резултат от пет основни трендове, които постановат на Запада да се приспособява към многополюсното бъдеще, в което властта би трябвало да бъде разпределена.

Първата наклонност е преразглеждане на сегашната история. Западът, съгласно Наир, през цялата колониална ера е тълкувал изборно историческите събития и е построил облика си като основател на актуалната цивилизация и като основен мотор на благоденствието.

Въпреки това, в този момент обстановката се трансформира: осведомителните технологии унищожават монопола върху информацията и историята, който до наскоро се контролираше от западните цензури.

Втората наклонност е преосмислянето на " учредения на правила ", предизвикващи неодобрение по света и инструмент на за поддръжка хегемонията.

Третата е разбиването на вярването, че западът „ опазва мира “.

Четвъртата наклонност е детронирането на западната финансова система в световен мащаб.

И последната съгласно създателя е очевиден срив на доверието в западните медии.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Чандран Наир Западът тенденции National Interest Global Future Institute The National Interest медии финансова система
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР