Западните страни, които предоставят оръжия и пари за подпомагане на

...
Западните страни, които предоставят оръжия и пари за подпомагане на
Коментари Харесай

Орбан: Западните страни, които снабдяват Киев с оръжия и пари, вече са активно замесени във войната

Западните страни, които дават оръжия и пари за подкрепяне на Украйна във войната ѝ с Русия, към този момент са станали дейни участници в спора, съобщи през днешния ден унгарският министър председател, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за унгарското държавно радио Виктор Орбан съобщи, че решението на Германия от сряда да изпрати 14 танка „ Леопард 2А6 “ на Украйна е емблематично за възходящата роля на западните страни във войната, която навлезе в 12-тия си месец.

Вместо да въоръжава Украйна, Западът би трябвало да се стреми към " преустановяване на огъня и мирни договаряния ", сподели Орбан, без да дава детайлности какво съгласно него биха означавали тези договаряния за бъдещата териториална целокупност на Украйна.

„ Всичко стартира с това, че германците споделиха, че са подготвени да изпратят каски, тъй като не биха изпратили смъртоносни средства във войната, защото това би означавало присъединяване в нея. Оттам се стартира ", сподели Орбан. " Сега сме на равнище бойни танкове, а те към този момент приказват за самолети ".

Орбан, който отхвърля да изпрати оръжия на прилежаща Украйна и попречва някои старания на Европейския съюз да даде пакети с помощи на Киев, непрекъснато се афишира против глобите на Европейски Съюз против Москва и показва страните, които оказват помощ на Украйна, като такива, които са " на страната на войната ", отбелязва организацията.

Орбан през днешния ден съобщи, че за замесване на Унгария във войната в Украйна " не може да става и дума, до момента в който аз съм министър-председател ", само че счита, че за други страни в Европа е прекомерно късно.

„ Останалите освен са в заплаха, те към този момент са пометени ", сподели той. " Ако изпращаш оръжия, в случай че финансираш целия годишен бюджет на една от воюващите страни, в случай че обещаваш от ден на ден и повече оръжия, все по-модерни оръжия, тогава можеш да приказваш каквото си искаш. Без значение какво казвате, вие сте във войната, “ съобщи унгарският министър председател.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР