Западните санкции се оказаха безполезни - те не успяха да

...
Западните санкции се оказаха безполезни - те не успяха да
Коментари Харесай

Американска медия:  Русия е по-богата от всякога, санкциите срещу нея са безполезни   

Западните наказания се оказаха безполезни - те не съумяха да разрушат съветската стопанска система. Това умозаключение се показва в публикация в американското издание The National Interest.

Отбелязва се, че през второто тримесечие на тази година комерсиалният остатък на Русия възлиза на 70, 1 милиарда $, което е рекорден резултат. Рублата е укрепнала до равнища от 2015 година по отношение на еврото.


Високите цени на суровините, както и съветският експорт на нефт, газ, зърно и злато, оказват помощ на Москва да реализира изумително положителни стопански резултати.

Но в Европа породиха съществени проблеми. Държавите от Европейски Съюз са изправени пред дефицит на гориво заради намаляването на съветските доставки. В страните от Европейски Съюз инфлацията доближи рекордни равнища, а виталният стандарт се намали фрапантно, написа американското издание.

Журналистите показват, че всички тези ограничавания са навредили най-много на Запада, само че не и на Русия, която от икономическа позиция въобще не е потърпевша.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР