Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане"

...
Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане"
Коментари Харесай

Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане" на отношенията на Русия: Медведев

Западните наказания могат да бъдат "отлична причина за дефинитивно преразглеждане " на връзките на Русия с страните, които са наложили рестриктивните мерки, съобщи в събота заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент Дмитрий Медведев.

Военната интервенция на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира отвращение на Запад и нова вълна от строги наказания против Русия. В дълъг пост в съветската обществена мрежа VK Медведев назова рестриктивните мерки "мит, небивалица, фигура на речта ".

"Санкциите могат да бъдат отлична причина за дефинитивно преразглеждане на всички връзки с страните, които са ги въвели. Включително спиране на разговора за стратегическа непоклатимост ", написа Медведев.

Той добави, че по принцип е допустимо "да се откажем от всичко ", в това число от Договора за нов СТАРТ.

"Да, и дипломатическите връзки по принцип не са изключително нужни. Време е да затворим посолствата с ключалки за хамбари. И да продължим контактите, като се следим взаимно единствено през бинокли и оптични системи на оръжията ", сподели Медведев.

Коментирайки решението на Съвета на Европа и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да прекратят участието на Русия, някогашният президент съобщи, че въпреки това да е "явна неправда ", тя въпреки всичко може да се преглежда като добра причина "най-накрая да затръшнем вратата и да забравим за тези безсмислени милостилници вечно ".

Това развиване може да бъде употребявано и за "възстановяване на редица значими институции за попречване на изключително тежки закононарушения в страната ", сподели той, като да вземем за пример "смъртното наказване за най-опасните нарушители, което, апропо, се ползва интензивно в Съединени американски щати и Китай "

Той акцентира, че нито той, нито фамилията му имат имущество в чужбина.

По-рано, в отговор на оповестените от Англия лични наказания против съветския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров , говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова написа: "Нито Путин, нито Лавров имат сметки нито във Англия, нито където и да било в чужбина ".

На 24 февруари Русия стартира "специална военна интервенция " с оповестената цел да "демилитаризира " Украйна. Мнозинството от западните страни осъдиха "непровокираната " и "неоправдана " офанзива и постановиха нови наказания на Русия.

Ограничителните ограничения варират от възбрана на активността на съветските банки до затваряне на въздушното пространство, прекъсване на издаването на визи и персонални наказания против съветския президент Владимир Путин, както и против членовете на Съвета за сигурност на страната.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР