Западните санкции блокираха достъпа на руснаците до Google Play Store.

...
Западните санкции блокираха достъпа на руснаците до Google Play Store.
Коментари Харесай

Руската алтернатива на Google Play Store. Какво се знае за нея?


Западните наказания блокираха достъпа на руснаците до Гугъл Play Store. Затова Русия сътвори своя опция - NashStore. " Нашият магазин " е следващ опит да се покаже, че страната е самостоятелна от западните наказания.

NashStore, в превод " Нашият магазин ", е съветският отговор на. Приложението ще разрешава на интернет потребителите в Русия и други някогашни руски републики, които са съдружници на Москва, да изтеглят, конфигурират и актуализират разнообразни приложения и да заплащат за абонаменти по метод, сходен на този в Гугъл Play Store. Създателят на съветското приложение го хвали като " стабилно на западните наказания ".
Редакцията предлага
NashStore е съвместимо и с съветските банкови карти в границите на платежната система " Мир ", която беше основана, с цел да се заобиколят интернационалните финансови наказания против Москва. Другата ѝ цел бе да се понижи зависимостта от американски платежни платформи като Visa и Mastercard.

Предизвикателства пред банковия бранш и стопанската система

Унищожителните западни наказания, наложени на Москва след нашествието в Украйна, започнаха да слагат големи. Това накара Alphabet Inc, притежател на Гугъл Play и Youtube, да блокира всички платени услуги за платформите си в страната. В резултат от това съветските консуматори към този момент не можеха да удължават свои абонаменти за вестници, списания, книги, видео и аудио наличие, доставяни на компютърните им устройства, работещи с Android.

Междувременно YouTube спря опцията основателите на наличие в Русия да получават пари за свои видеоклипове. Това усили поддръжката за съветския вид на услугата за видео наличие RuTube. Кремъл пък отговори, като ограничи достъпа до западните обществени медийни платформи Туитър, Facebook и Инстаграм в Русия. Властите в Москва ги упрекнаха, че оказват помощ на Запада да популяризира дезинформация за войната в Украйна, която Москва продължава да назовава " специфична интервенция ".

Кой стои зад NashStore?

Новото приложение е създадено от ANO Digital Platforms. Владимир Зиков, шеф на плановете в компанията, съобщи следното: " За страдание руснаците към този момент не могат да употребяват Гугъл Play за закупуване на приложения. Разработчиците изгубиха своя източник на доходи. Ето за какво създадохме съветски магазин за приложения – NashStore ".

Статия на уеб страницата на NashStore изяснява основаването на приложението със " сериозния напън от страна на западните компании ", който предиздвикал Русия да направи всичко, тъй че съветският бизнес и жителите да имат локални други възможности.

Защо навръх 9 май?

Новото приложение бе показано таман на 9 май – дата, която е извънредно алегорична за Русия. Пускането на приложението е очевидна проява на непокорство против западните наказания, които мощно засегнаха съветската стопанска система.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР