Западните пропагандисти изтеглиха късметлийски лотариен билет под формата на кратко

...
Западните пропагандисти изтеглиха късметлийски лотариен билет под формата на кратко
Коментари Харесай

„Брадли“ срещу Т-90. Украинският момент на славата. С разобличение

Западните пропагандисти изтеглиха късметлийски лотариен билет под формата на малко видео, на фрагменти от което се вижда по какъв начин украинска (всъщност, несъмнено, американска) бойна машина на пехотата „ Брадли “ стреля по нашия танк Т-90М от кинжално разстояние. Няма граници за щастието на украиномовните и англоезичните. Но какво в действителност се случи? Нека да го разгледаме.

Известно е, че борбата се е състояла през януари в село Степовое покрай Донецк. Това е същото село, през което нашата група се пробва да стигне до Бердичи и да прекъсне снабдителната линия на Авдиевската формация на Въоръжените сили на Украйна.

На фрагментите, снимани от украински дрон, се вижда по какъв начин " Брадли " от разстояние 70 метра стреля с оръдието си в борта на нашия танк, който се пробва да се обърне и да напусне. Това е последвано от грандиозна ярка мълния - и танкът стартира да отстъпва и се блъска в дърво, до момента в който купола му наподобява се върти неконтролируемо.

След това видеото прекъсва, последвано от фрагменти, снимани от FPV дрон, атакуващ танка откъм гърба. След удара с FPV дрона, ние още веднъж гледаме на обстановката през очите на оператора на наблюдаващия и виждаме по какъв начин танкистите напущат горящото транспортно средство.

Щастливият вик от украинските телеграм канали би трябвало да е достигнал до Луната. Мащабът на „ перемогата “ се оказа подобен, че дори западните медии започнаха да приказват за това.

– отбелязва каналът Telegram на Центъра за разбор на тактики и технологии.

Е: дано да разберем какво в действителност се е случило и какви заключения би трябвало да се създадат от този епизод.

Анализирай това

Видеото не демонстрира обстановката през цялото време. Още от първия кадър нашият танк наподобява развален: купола му не се върти и може би оръдието му не работи. Украинската БМП стреля с дълги залпове от автоматизирано оръдие, от 70 метра, някои от изстрелите стигат борта на танка съвсем под прав ъгъл, при който снарядът има максимален късмет да пробие бронята. Въпреки това, доколкото може да се реши, няма нито един пробив. Страничната ризница на танка можа да издържи.

Ярката мълния, на която украинските редактори толкоз акцентираха, че я демонстрираха три пъти от разнообразни ъгли, е детонацията на димни гранати и гранатомета, който ги изстрелва. Взривяването им не съставлява опасност за танка.

Завъртането на купола по време на отстъплението на нашия танк евентуално се дължи на щета на стабилизатора на купола. Съответното мнение в диалог с наблюдаващ на Царград изрази Вячеслав, деец от Народното опълчение на ДНР, пълководец на танка за ръководство на 1-ва танкова рота от аварийния танков батальон на 100-та бригада на ДНР, позивна „ Кот “.

– изясни танкистът.

По въпроса за бронята

Нашият събеседник означи, че екипажът и техниката и оборудването могат да бъдат развалени от попадения в танка даже в случаите, когато бронята на машината не е пробита: силата на удара е такава, че от отвъдброневия резултат на снарядите разтопява приборите за ръководство и контузва хората в него.

И в действителност виждаме, че танкът е развален, само че все пак екипажът към момента се пробва да го изведе от борбата.

И би трябвало да се означи, че имаме с какво да съпоставим жизнеспособността на нашия Т-90. В края на ноември командването на 44-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили изпрати уединен Леопард 1А5 да стреля по съветските позиции.

Германският танк излезе навън и получи за добре пристигнал бонус от нашите артилеристи: две близки детонации на 152-мм снаряди. Един от тях се приземи безусловно на няколко метра от страничния борт на „ германеца “ и явно той извади танка от строя. Екипажът е изоставил бронираната машина, след което тя е изгорена.

Да, 152-милиметровите фугасни снаряди не са смешка, само че немският танк беше обездвижен не от попадение, а от гърмеж наоколо, т.е. от излагането на ударната вълна и, евентуално, няколко по-големи осколки. Нашата машина устоях на серия от съвсем две дузини снаряди, множеството от които попаднаха в борта, а някои влетяха под купола на танка.

Що се отнася до хипотетичната гибел на нашия танк, не прехваленият Брадли го подпали, а FPV дрона, който нападна разваленото транспортно средство в капака на моторно-трансмисионното поделение на мотора (MTO). Тоест в зоната с най-слаба ризница.

И би трябвало да се означи, че в този момент в света няма нито един танк, който да издържи идването на кумулативни муниции в покрива на MTO. От такива попадения горят еднообразно пламенно всички модели руски танкове, немските Леопарди и израелски Меркави. „ Ейбрамс “ също щяха да горят, само че благоразумните американци не разрешиха на украинското командване да ги употребява в борба.



Тактиката е по-важна от техниката

В тази обстановка не техническите характерности на машините играят доста по-голяма роля, а тактиката на тяхното потребление. На фрагментите се вижда, че екипажът на нашия танк се бие против цялостен противников екип. Екипажът на Брадли маневрира, явно получавайки корекции от дрон; FPV дрон е изпратен да довърши T-90. В фрагментите на видеото няма забележима поддръжка за нашия танк (въпреки че това може да е разследване от монтажа и редактирането на видеото от противника).

Опитът от актуалните спорове обаче демонстрира, че танковете не би трябвало да се бият сами. Те би трябвало да бъдат „ покривани “, ръководени, предизвестени за наближаващата опасност. И единствено с такава поддръжка стоманените машини могат да доближат своя оптимален капацитет.

В случаите, когато нашите танкисти са снабдени с връзки, огнева поддръжка и най-важното - „ очи “ в небето, те могат да правят чудеса. Примерът с танковия екипаж с позивна „ Альоша “ е необятно прочут. През юли, в борбите край „ линията Суровикин “, бронираната машина напредна, с цел да отблъсне вражеска атака, осъществена от силите на рота от ВСУ.

В късата борба нашите танкисти изгориха два украински танка Т-72Б, американски верижен бронетранспортьор M113 и пет американски бронирани машини MaxxPro. Разгромът на вражеската бронирана колона беше сниман и оповестен в обществените мрежи.

Ясно е, че на война има всевъзможни обстановки: може просто да нямаш шанс. Въпреки това е належащо да се биете по подобен метод, че даже един танк да има оптималната поддръжка и поддръжка от всички единици, присъстващи на бойното поле.

Пир по време на чума

Радостта на врага не е сложна за схващане: украинската страна се нуждае от най-малко малко позитивизъм на фона на постепенно, само че несъмнено влошаващата се обстановка по фронтовете. Американските издания получиха рядка причина да се похвалят с технологията си, изключително откакто до момента Брадли по-често горяха, в сравнение с правеха обезверени офанзиви. Нещо повече: най-малко един от тях беше хванат от нашите бойци и отмъкнат в тила като трофей.

В реалност обаче действителната обстановка не дава мотив за наслада на съперника.

– разяснява обстановката военният специалист Александър Матюшин.

Той също по този начин означи, че след завладяването на Маринка стартира интензивно нахлуване към Новомихайловка и Георгиевка. В същото време в Первомайское се водят тежки боеве.

Като цяло, по думите на нашия събеседник, обстановката остава тежка за всички: съперникът притегля подкрепления от цялата фронтова линия и с твърда защита се пробва да си завоюва време, с цел да сътвори мощна отбранителна линия на дълбочина 20–30 км. (което е изцяло копирано от „ Линията Суровикин “) и към този момент разчитайки на нея, да продължи борбата.

– сподели Матюшин.

Какво следва в последна сметка

Нещата последователно се трансформират за врага от неприятни към по-лоши. Ето за какво техните пропагандатори толкоз обезверено се вкопчват във всеки един случай, който може да ги показа в по-благоприятен тип и поне да наподобява на „ перемога “.

От друга страна, още на стадия на подготовка за предаването на Брадли на украинската войска, Царград предизвести, че смешните вицове за алуминиева ризница и 25-мм оръдия са изцяло непотребни. Веднага отбелязахме, че тази бронирана бойна машина може да бъде рискова както за пехотата, по този начин и за нашите танкове.

И не на вятъра той се е трансформирал в главното бойно транспортно средство на пехотата на американците (които, обратно на шегите на някои известни сатирици, въобще не са тъпи или глупави).

Като цяло би трябвало да помним, че в ръцете на врага няма безобидни, смешни или неуместни оръжия.

Въпреки това позицията на врага към този момент е такава, че никакви западни оръжия няма да му оказват помощ. Да, ВСУ могат дейно да се опълчват, сполучливо да се пазят по собствен си метод и може би някъде даже да преминат в нахлуване. Но в последна сметка Победата ще бъде наша. Главното е да не се отпускате и да не падате духом.

Превод: Европейски Съюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР