Западните производители на ваксини срещу короновируса вече берат плодовете на

...
Западните производители на ваксини срещу короновируса вече берат плодовете на
Коментари Харесай

Ковид ваксините позлатиха Pfizer, Biontech и Moderna

Западните производители на ваксини против короновируса към този момент берат плодовете на своя труд. Годината се обрисува да е доста добра във финансово отношение за Pfizer, Biontech, Johnson & Johnson и Moderna, а AstraZeneca трансформира ценовата си политика за развитите страни. Предвижданията са, че идната година ще бъде също сполучлива, тъй като здравният проблем в света към момента не е позволен.
Лидерите
Безспорно най-големият печеливш до момента е американският фармацевтичен колос Pfizer. Той чака 36 милиарда доходи от продажбата на имунизацията против COVID-19 през тази година, която е създадена с немския му сътрудник BioNTech. Компанията предвижда също по този начин, че приходите ѝ от продажби следващата година ще доближат 29 милиарда $, което е над прогнозите на анализаторите и за двете години.

Фармацевтичната компания чака да подпише още контракти със страни, които може да усилят в допълнение продажбите на имунизацията ѝ следващата година. Тя има потенциал да създаде 4 милиарда дози през 2022 година и базира прогнозите си върху продажбите на 1.7 милиарда дози. Ваксината на компанията първа получи позволение за приложимост в Съединени американски щати предходната година. Приходите от нея ще бъдат 44% от общите й продажби през тази година, което демонстрира какъв брой е значима за компанията.
Приходите от продажбите на имунизацията Comirnaty - каквото е комерсиалното й название, изпреварват съществено тези на съперници като Moderna и Johnson & Johnson, които изпитват компликации с производството и трябваше да се оправят с опасения към страничните резултати на имунизациите си. Реклама
Според анализатора Вамил Диван от компанията Mizuho дълготрайните доходи, които компанията може да генерира от Comirnaty, остават незнайни и ще бъдат избрани частично от развиването на пандемията, както и от конкурентната динамичност на пазара.

Pfizer поделя поравно брутната облага от имунизацията в множеството страни в света с немската BioNTech, която също увеличи прогнозите си за продажбите. Ръководството й чака приходи в диапазона сред 16 до 17 милиарда евро. През третото тримесечие BioNTech усили приходите си до близо 6.1 милиарда евро, а оперативната облага - до 4.7 милиарда евро. За деветте месеца на годината приходите на биотехнологичната компания скочиха 100 пъти - 13.4 милиарда евро, с помощта на имунизацията против COVID-19. Оперативната облага за интервала е 10.6 милиарда евро, а чистата - 7.1 милиарда По този метод немската компания стана най-печелившата във фармацевтичния бранш в страната.
Леки усложнения
Конкурентите от Moderna и Johnson & Johnson също съумяха да осребрят напъните си, довели до основаването на ваксини против COVID-19, въпреки и да имаха усложнения от друг темперамент.

Moderna предизвести, че няма да реализира задачите си за доставка за тази година, което не се утвърждава от Белия дом, влезе в патентен спор с държавното управление в Съединени американски щати, а регулаторите имат опасения за редкия риск от сърдечно инфектиране при хората, които одобряват нейната ваксина, въпреки че компанията ги отхвърли. В резултат на тази композиция от фактори компанията не извърши прогнозите за продажбите за третото тримесечие. Постъпленията през интервала са били 5 милиарда $, всички от продажбите на имунизацията. Очакванията на управлението са за годишни доходи сред 15 милиарда и 18 милиарда $.
Реклама Следващата година ще бъде също сполучлива, тъй като здравният проблем към момента не е позволен.
Johnson & Johnson също се пробва да се оправи с проблемите в производството и сигурността си и да настигне съперниците си . Компанията увеличи прогнозата за приходите си за 2021 година и заяви, че чака да продаде ваксини против ковид-19 за 2.5 милиарда $. Въпреки че еднодозовата й ваксина беше утвърдена в Съединени американски щати няколко месеца след тези на Pfizer и Moderna, прогнозата за продажбите на имунизацията към момента изостава доста от тези на съперниците и демонстрира какъв брой сериозна е конкуренцията.

Ваксината на Johnson & Johnson се употребява най-слабо в Европа по отношение на останалите утвърдени ваксини, като среща компликации и в Съединени американски щати. Компанията чака да продаде сред 500 млн. и 600 млн. дози от имунизацията тази година, разгласи основният финансов шеф Джоузеф Уолк.
На по-високи цени
Английско-шведската AstraZeneca разгласи, че стартира да продава имунизацията, която създаде взаимно с Оксфордския университет, на по-високи цени в развитите страни. Очакванията са това решение да й донесе " скромни облаги ". Компанията обаче очевидно трансформира политиката си, тъй като напролет изпълнителният шеф Паскал Сорио беше декларирал пред Financial Times, че ще спре да продава имунизацията на индустриалната цена чак когато пандемията завърши.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Банки и финанси 2 Данъци и обезпечаване 3 Отбрана 1 Политика 2 Отбрана 3 Свят 1 Отбрана 2 Климат 3 Енергетика Реклама
Приходите на AstraZeneca от продажбата на ваксини през третото тримесечие са много по-скромни спрямо тези на Pfizer и Moderna. Постъпленията са били 1 милиарда $. Маржовете на облагата на двете конкурентни компании също са доста по-високи. Въпреки това броят на продадените от английско-шведската компания ваксини се усилва всяко тримесечие на годината, като за първото те възлизат на 894 млн. $, а за второто - 275 млн.

Общите доходи са се нараснали с 48% до 9.9 милиарда $. Като се извадят имунизациите, останалите продажби са скочили с 32%, като най-големият растеж е при онкологичните лекарства. Силните резултати са повлияни и от приключеното през юли придобиване на фармацевтичната компания Alexion Pharmaceuticals за 39 милиарда $.

Очакванията на компанията за четвъртото тримесечие са опазване на възходящата наклонност. Печалбите от последното тримесечие ще бъдат употребявани за покриване на вложенията в коктейла от антитела, който AstraZeneca създава - AZD7442.
Надежда и за хапчетоPfizer също по този начин разпорежда очаквания и на своето хапче против COVID-19, за което твърди, че е понижило смъртните случаи и постъпването в болница при високорискови пациенти с 89%. Този резултат има капацитет да усъвършенства доста метода за лекуване на болестта. Така към този момент има два обещаващи медикамента за лекуване на COVID-19 при започване на болестта. През октомври американската Merck и сътрудникът й Ridgeback Biotherapeutics подадоха документи пред регулаторите за пробното си хапче, тъй като изследване сподели, че то намалява риска от съществено разболяване или гибел с 50% при пациенти с лек до сдържан COVID-19.Голямата потребност от лекуване на болестта накара Merck да се съгласи да разреши генерични производители да аплайват за лицензи, с цел да създават хапчето на компанията за над 100 страни с ниски и междинни приходи още преди то да е получило позволение за прилагане в Съединени американски щати. Англия стана първата страна в света, която позволи използването му.Pfizer възнамерява да предлага антивирусната терапия на друга цена по време на пандемията, като страните с по-нисък приход ще заплащат по-малко. Компанията чака да създаде над 180 хиляди опаковки от лекарството тази година и най-малко 50 млн. до края на 2022 година, като 21 млн. през първото полугодие. Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР