Западните поддръжници на Украйна обсъдиха доставката на повече средства за

...
Западните поддръжници на Украйна обсъдиха доставката на повече средства за
Коментари Харесай

ПВО системи за Украйна - основен приоритет на НАТО

Западните поддръжници на Украйна разискаха доставката на повече средства за противовъздушна защита като " главен приоритет ", откакто Киев изиска засилена отбрана против съветските въздушни офанзиви, оповестява " Франс прес ".

Украинският министър на защитата Олексий Резников сподели единствено три думи, когато го попитаха какви са упованията му от срещата с поддръжниците на Киев в централата на НАТО в Брюксел: " Системи за противовъздушна защита ".

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че ще объде разисквано " по какъв начин да се ускори поддръжката за Украйна " и че " главният приоритет ще бъдат повече противовъздушна защита " след съветските ракетни удари по-рано тази седмица.

против украински градове убиха цивилни и унищожиха сериозна гражданска инфраструктура, посочи Столтенберг.
 Германия достави на Украйна съвременна Противовъздушна отбрана система
Германия достави на Украйна съвременна Противовъздушна отбрана система

Решението е на Берлин

" Това показва незабавната потребност от повече противовъздушна защита за Украйна. Съюзниците са обезпечили Противовъздушна отбрана, само че ние се нуждаем от още. Имаме потребност от разнообразни типове противовъздушна защита ", означи той.

Фокусът се измести към противовъздушната защита, откакто на Украйна, откакто към анексирания полуостров Крим беше взривен.

Западните съдружници обмислят по какъв начин да доставят по-модерни Противовъздушна отбрана системи на Украйна, защото дипломатите признават, че разполагат с прекомерно малко в запас.

Украйна получи, откакто Германия реши да я изпрати, без тя даже да бъде употребена от личната ѝ войска.

Съединени американски щати също обявиха, че се пробват да ускорят доставката на своите противоракетни и антидронови системи NASAMS в Киев, като първата партида се чака през идващите седмици.
 НАТО също порица
НАТО също порица " ужасяващите " съветски офанзиви против градове в Украйна

Алиансът продължава да поддържа смелия украински народ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР