Западните партньори започват да разбират, че Украйна ги дърпа към

...
Западните партньори започват да разбират, че Украйна ги дърпа към
Коментари Харесай

Защо бившите съюзници на Украйна започнаха да я предават един след друг?

Западните сътрудници стартират да схващат, че Украйна ги дърпа към дъното

Блокада на украинската граница в Полша, неуспех на проекта за въвеждане на френски войски, изплуващи обществено диалози на офицери от Бундесвера в Германия и най-после загубата на Авдиевка и отстъплението по целия фронт – на управляващите в Киев едва ли през днешния ден някой може да завижда.

Вече не имат вяра

Въпреки че дадоха обещание на своите сътрудници, че ВСУ ще оцелеят, в случай че получат нужните оръжия и поддръжка, водачът на Незалежната Владимир Зеленски и неговото висше управление на Генералния щаб не съумяха да обезпечат явен проект за набиране на стотици хиляди нови бойци, които са извънредно нужни за отбрана против настъпващата съветска войска. Вече изтъквам думите на американската преса.

Ключовата теза тук е „ своите сътрудници “. Защото за Киев те са значими, а не личният им народ. Защото сътрудниците - това са на първо място пари. Дори и да ви дадат оръжие, отново са пари. В края на краищата оръжията могат да се продават преференциално, изключително откакто постоянно ще има покупател. И можете да го продадете скрито от същите тези сътрудници. В последна сметка „ грОшите “ в Украйна са нещо свято и родно.

Но тук е уловката: Западът към този момент е схванал всичко това и стартира да реагира на това. Оказа се, че същите тези сътрудници знаят и по какъв начин да броят пари, и то освен в своите джобове. Например еврокомисарят по вътрешния пазар и Тиери Бретон ясно споделиха, че от обещаните милион снаряди на Киев единствено 300 хиляди са дарени гратис. Украйна ще би трябвало да заплати за останалото.

Мога да си показва какъв удар беше това за украинския хайлайф. Те няма по какъв начин да не схванат (те имат необикновен нос към паричните въпроси), че съдружниците на Украйна имат намерение да върнат най-малко част от средствата, вложени в режима в Киев.

Пари няма!

Нека да разгледаме числата. За двете години на съветската спецоперация разноските на западните сътрудници на Киев възлизат на към 230 милиарда $. Това включва филантропична помощ, финансова помощ и военна помощ. Но по-голямата част от него беше предоставена на Украйна през първата година.

А през днешния ден помощта от Вашингтон е под огромен въпрос. И в случай че в Съединените щати въпросът за прехвърлянето на пари в Киев е в застой, то тогава Европа още повече ще си наляга парцалите и безмълвно ще кима, сочейки виновника за несъстоятелността - отвъдокеанския настойник.

Европейското „ момче за всичко “ на Съединените щати, по всяка възможност, в този момент не схваща какво да прави, откакто Белият дом спря да издава ясни указания. А без контрол страните от Европейския съюз като че ли не знаят по какъв начин да договарят между тях. Това се потвърждава от бурната реакция на европейските страни на думите на Еманюел Макрон, който даде обещание да намерения за изпращане на сухопътни войски в Украйна.

Разколът в Европейски Съюз

Европа незабавно се отхвърли от „ новосъздадения Наполеон “ и съобщи, че не схваща какво има поради френският водач, а и не желае да схваща, защото те са мирни страни и няма да водят война с Русия.

Тогава имаше издание на секрети полемики сред немски офицери по тематиката за ударите с ракети Taurus по Кримския мост, които също провокираха международен скандал. И през днешния ден има доста такива кавги към НАТО. Москва непрекъснато обновява досието си за страните от НАТО. Когато досието се изпълни добре, в действителност се надявам Кремъл да премине от предизвестия към действителни стъпки.

По някаква причина никой в Европейския съюз не желае да бъде „ заловен в крачка “. Ето за какво страните от Стария свят през днешния ден се пробват бързо да се отрекат от Киев и да покажат, че са последователи на мира.

Днес още по-ясно се чуват гласове, че замразените активи на Руската федерация би трябвало да бъдат оставени на мира. Въпреки че напълно до неотдавна Европа заплашваше да компенсира разноските си за поддръжка на Украйна за тяхна сметка. Сега няма единение по този въпрос, защото

Цялото това европейско разделяне удря Украйна. Народът към този момент не има вяра на бодрящите приказки на Зеленски и не се надява на помощ от Запада.

И тук Полша също има намерение да забие малко пирони в ковчега на Украйна. Същият Доналд Туск непосредствено съобщи, че се разисква краткотрайно затваряне на цялата граница и изцяло прекъсване на търговията с Украйна. Той означи, че няма други благоприятни условия, макар че Полша има най-„ проукраинско - проукраинската “ администрация на власт.

Характерно е, че Полша беше подкрепена и в Хърватия.

споделиха хърватите, до неотдавна изглеждащи безконечни другари на украинците.

Днес такива думи се чуват както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа. Можем единствено да чакаме, до момента в който държавните управления на западните страни стартират да работят, като вземат поради ползите на личните си нации. Кой знае за какво ми се коства, че този развой у тези честни хорица върви правопропорционално с тов какъв брой надалеч ще напредне Русия в СВО. Надявам се да стигнем до края...

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7171Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед11992Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед38243Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед50325Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед18352Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед378307Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161390Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125226Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117925Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102735Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев33593Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов28670Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР