Западните партньори трябва да подкрепят проатлантическите партии в България в

...
Западните партньори трябва да подкрепят проатлантическите партии в България в
Коментари Харесай

Росица Кирова пред Washington Examiner: В следизборния период България има нужда от подкрепа от западните ни партньори

Западните сътрудници би трябвало да поддържат проатлантическите партии в България в следизборния интервал, с цел да могат те да си сътрудничат и да образуват коалиция. Тя може да бъде щит против популистките и ултранационалистични обединения, които набират доверие през последните 18 месеца. Това декларира Росица Кирова от коалиция ГЕРБ-СДС в специфичен материал за американската медия Washington Examiner, оповестяват от ГЕРБ-Видин.

Статията бе оповестена на 1 октомври, в навечерието на изключителните парламентарни избори и е една от дребното изявления, отдадена на обстановката в България в този интервал.

" Сега не е време за разделяне на еднообразно мислещите. Все още България е измежду най-бедните страни от Европейския съюз. Чака ни тежка зима. Популистките партии могат да се възползват от тази обстановка, с цел да отклонят страната ни от демократичните и прозападни полезности.

Евентуалният неуспех при сформиране на постоянно държавно управление може да има висока цена освен за България, само че и за Европейския съюз и НАТО. Затова в този момент имаме потребност от явен знак за поддръжка ".

Росица Кирова направи през септември тридневно работно посещаване във Вашингтон и се срещна с представители на организации и държавни институции. По време на срещите домакините оцениха ролята на политическа партия ГЕРБ и останалите проатлантически партии в България като предвидими и виновни сътрудници, полагащи старания за опазване на демократичните полезности и евроатлантическата ориентировка на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР