Западните медии смятат, че в момента всички страни в руско-украинския

...
Западните медии смятат, че в момента всички страни в руско-украинския
Коментари Харесай

Time: Eдно решение на Путин вкара Запада в „капан на смъртта

Западните медии считат, че сега всички страни в руско-украинския спор са в сложна позиция. Анализаторите считат, че украинска победа ще докара до безчет " отмъщения " от Русия.

Както пише Time, до момента в който се водят боевете, въздействието на опозицията нараства в самия Запад. Става дума за тайната среща, която съветникът на Джо Байдън Джак Съливан имаше с сътрудника си от Киев през ноември.

Журналистите означават, че резултатът от договарянията е разочароващият извод за президента на Украйна, че е време да стартира договаряния с Руската федерация, по-специално с Владимир Путин.

В публикацията се споделя, че първоначално на войната Русия съумява да завземе територии съвсем до Киев. Тогава въоръжените сили на Украйна, с поддръжката на Запада, съумяха да отхвърлен отбранителната линия, само че какво ще се случи в третото деяние не се знае и Украйна ще има компликации.

Решението за осъществяване на " военна специфична интервенция " в Украйна, взето от съветския президент Владимир Путин, съгласно създателите се е трансформирало в „ смъртоносна алтернатива “ за Европа и Съединени американски щати. Без да накърняват ползите си, те не могат да правят отстъпка на никоя от страните в спора.

Анализатори обясниха, че в случай че на Киев бъде отказана поддръжка, Москва ще нанесе пагубен удар на Украйна и това ще се отрази на сигурността на НАТО.

От друга страна, Зеленски би трябвало да разбере, че надали ще успее да завоюва и да вземем за пример да върне Крим на Украйна.

„ Путин не би трябвало да печели, само че и Зеленски не би трябвало да печели прекалено много “, пишат медиите.

Сега Съединени американски щати и Брюксел са заети да убеждават украинския водач, който би трябвало да се сбогува с полуострова вечно.

Западът обаче не има намерение да признае новите райони на Руската федерация, тъй като това ще докара до нови спорове, а в тях към този момент ще бъдат въвлечени нови играчи - Иран и Китай, считат публицистите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР