Западните медии съобщават подробно как украински представители са планирали и

...
Западните медии съобщават подробно как украински представители са планирали и
Коментари Харесай

“Сега всичко стана ясно”. В Европейския съюз разкриха “пияната тайна” на Зеленски

Западните медии оповестяват в детайли по какъв начин украински представители са възнамерявали и направили бойкот на газопровода " Северен поток ". По-специално бяха посочени имената на трима водолази, за които се твърди, че са заложили експлозивите. Очевидно полските управляващи също са забъркани в интервенцията. Прочетете по какъв начин тази информация ще се отрази на връзките на Киев с неговите сътрудници.

Всичко е загадка...

Американското издание “Уолстрийт Джърнъл ” заяви, че немските правоприлагащи органи считат за основен обвинен по случая със взривяването на " Северен поток " някогашния главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни. Според проверяващите точно той е управлявал всичко. Зеленски утвърди оферти му проект, само че по-късно под натиска на Централно разузнавателно управление на САЩ се опитал да спре интервенцията.

“Уолстрийт Джърнъл ” твърди, че концепцията за терористичната офанзива е зародила по време на празник през май 2022 година Бюджетът бил оценен на 300 хиляди $. Някакви предприемачи давали парите, като всички сделки били устни. Яхтата “Андромеда ”, за която се счита, че е била употребена за превозване на експлозиви, е била наета от полска туристическа организация, основана от украинското разузнаване преди съвсем десетилетие, с цел да прикрива финансови измами.

В организирането на диверсията са взели участие 6 души - военни и цивилни. Координатор е някогашният полковник от ВСУ Роман Червински. Прави усещане, че преди този момент той отхвърли присъединяване в атентата, само че изброи преимуществата му. Например: Европа стана по-независима от Русия.

Холандските разследващи служби научили за идната терористична офанзива и уведомили Централно разузнавателно управление на САЩ. Американците споделили информация с Германия. Според “Уолстрийт Джърнъл ” Вашингтон е настоял Зеленски да спре интервенцията, той е дал заповед на Залужни, само че генералът не се е подчинил.

По-късно главнокомандващият споделил на шефа, че е прекомерно късно. Че отрядът към този момент е бил на задача и е бил отвън зоната за достъп. Залужни отхвърля всичко. Той съобщи, че не знае нищо и че по принцип военните нямат право да извършват задачи в чужбина.

Германският вестник “Велт ” разяснява: Зеленски най-вероятно се е договорил за взривяването на “Северните потоци ” с полския президент Анджей Дуда. Това сподели пред изданието някогашният началник на немската Федерална разследваща работа (БНД) Август Ханинг (заемал поста през 1998-2005 г.). Според него сходна интервенция не може да бъде самодейност единствено на украинските управляващи. „ И съдейки по картата, полските специфични служби очевидно са взели участие. Освен това мисля, че е имало съглашение сред Киев и Варшава ”, съобщи той.

Анджей Дуда незабавно отговори: " За първи път слушам за това. " Но Генералната федерална прокуратура допуска, че Полша е „ оказала решителна поддръжка “, твърдят медиите. В последна сметка от полска позиция саботьорите са герои, а не нарушители.

Излязоха от сенките

Споразумението сред Киев и Варшава се удостоверява индиректно от обстоятелството, че поляците отхвърлиха да екстрадират един от хипотетичните диверсанти в Германия. Така три огромни немски издания оповестиха: Федералната прокуратура издаде заповед за арест на украински жител, инструктор по гмуркане, 44-годишният Владимир Журавльов. Според чиновниците по сигурността водолазът живее непрекъснато във варшавското предградие “Прушков ”. Поляците не го задържали и му разрешили да замине за Украйна. Както изясни Анна Адамяк, представител на полската прокуратура, германците не са присъединили името на обвинения в специфичната база данни с търсените лица на граничните служби.

В Германия бяха оповестени имената на още двама обвинени - това са съпрузите Евгений и Светлана Успенски. Те имат учебното заведение за гмуркане “Скуба Фемили ” в Киев и съгласно проверяващите са били на борда на “Андромеда ” дружно с Журавльов.

Медиите пишат, че те са били издирени благодарение на холандските разследващи служби. Освен това Журавльов е разпознат по фотография от водача, който транспортира трима украинци дружно с оборудването им на немския остров Рюген в Балтийско море. “Андромеда ” беше навръх пристанището на острова. Там Журавльов е сниман от трафик камера, а по-късно е забелязан да пресича границата сред Германия и Полша.

Журавльов или е работил в “Скуба Фемили ”, или е сътрудничил на Успенски. Светлана твърди, че по време на гърмежа на " Северен поток " със брачна половинка ѝ били на отмора в България. Вярно, няма фотоси оттова в обществените им мрежи. Но на уеб страницата на водолазното учебно заведение е посочено, че Евгений Успенски може да се гмурка на дълбочина до 90 метра. Както и да е, Светлана ще съди немските медии и ще ги съди за „ няколко милиона евро “ за споменаването на името “ в подтекста на саботажае.

Неудобни въпроси

В Германия следствието към този момент мина в политическа повърхност. Медиите питат управляващите: за какво продължаваме да оказваме помощ на украинците, макар че те взривиха значима част от нашата енергийна инфраструктура? Правителството дава отговор: това са разнообразни неща и не могат да се смесват.

Въпреки това специалистите са уверени, че няма да има политически последствия от този скандал. Ръководителят на Центъра за германистика към Института за Европа на РАН Владислав Белов счита цялата тази осведомителна акция за метод да се отклони публичното внимание от нахлуването на ВСУ в Курска област. Според него по този метод германците са се пробвали да покажат, че към момента са способни да вземат независими решения.

„ Медиите сведоха цялата интервенция до трима дилетанти и една яхта, макар че е безусловно ясно: трябваше да вземат участие военни експерти и специфична техника в Германия, Дания и Швеция, които от дълго време знаят какво се е случило и за какво. Както се споделя в такива случаи, вижте тези, които са се облагодетелствали, това са Съединени американски щати и Украйна, само че сякаш само последните са работили по лична самодейност “, изяснява политологът.

Николай Топорнин, доцент от катедрата по европейско право в МГИМО, е податлив да се довери на оповестената информация, макар че ненамесата на Зеленски и управляващите на други страни му наподобява малко евентуално. „ В Украйна имаше доста заинтригувани от гърмежа на „ Северните потоци “ – от елементарни жители до държавни ръководители. Политиците ще се възползват от това, с цел да се освободят от отговорност, а директните причинители могат да бъдат изпратени на фронта, да се рапортува за гибелта им, а по-късно с нова фамилия и заменен външен тип да ги транспортиратг някъде в Аржентина. В последна сметка нещата ще стигнат до задънена улица “, споделя специалистът.

Той не чака и съществени политически последствия. Обикновените германци, несъмнено, може да са недоволни, само че поддръжката за режима в Киев е от стратегически темперамент за Берлин

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16722Д-р Галин Дурев: Възможно е не да отидем на избори с две ДПС-та, а изобщо то да не взе участие!Алтернативен Поглед14101Д-р Галин Дурев: Курск може да стане разменна монета в едни договаряния - територия за територияАлтернативен Поглед20610Д-р Цветеслава Гълъбова: Младостта не е специалност и постижение. Тя просто се даваАлтернативен Поглед15972Д-р Цветеслава Гълъбова: Италия е по-добре от нас - за 48 години е имала 58 правителстваАлтернативен Поглед26689Д-р Христо Лафчиев за финансовото иго на нашите деца и внуци, което се залага днесАлтернативен Поглед230348Д-р Христо Лафчиев: Само за договорката за новите нуклеарни блокове в АЕЦ " Козлодуй " ние ще загубим 50 милиарда $ Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР