Западните лидери се подготвят за колапса на украинските въоръжени сили,

...
Западните лидери се подготвят за колапса на украинските въоръжени сили,
Коментари Харесай

Таймс: Западът се готви за падането на Киев, украинската армия е пред колапс

Западните водачи се приготвят за колапса на украинските въоръжени сили, които са лишени от нужните им оръжия и муниции, се споделя в публицистична публикация на вестник " Таймс ", озаглавена " Време е да поговорим за рухването на Киев ".

Статията е на шотландския колумнист Йън Мартин, който от две години непрестанно приканва за въоръжаване и поддръжка на Украйна

Сега той написа, че войната в Украйна не върви към „ замразен спор “, а „ кошмарният сюжет се трансформира в действителност “.

И този сюжет съгласно Мартин наподобява по този начин:

" Юли е, съветската войска е пред портите на Киев… Когато руснаците наближиха столицата, нова вълна от бежанци напусна Украйна в търсене на избавление от непрестанните бомбардировки. Това е призрачен сюжет, който западните политици обмислят сега. Събитията принуждават военните и цивилните водачи в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да изготвят проект за пагубния провал на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят. "

Мартин счита, че следствията от тоталното проваляне на Украйна ще бъдат " пагубни " за Запада.

И съдейки по другите сюжети, които рисува, му остава единствено една вяра - прелом в Русия.

В резултат на това Мартин приканва британците „ да се приготвят за най-лошото и в най-хубавия случай да се надяват на приятни изненади “ (очевидно тези „ неприятни изненади “, които Виктория Нюланд даде обещание на Путин, бел. ред.).

Противно на публикуваното мнение, че спорът е " замразен ", на фронтовата линия се водят яростни боеве и съществува действителен риск украинските войски да бъдат отблъснати, се споделя в материала на The Times, представен от ТАСС.

Западните водачи са принудени да се замислят за " подобен призрачен сюжет ", показва вестникът.

Източници: " Гласове ", thetimes.co.uk, pravda-en.com

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР