Западните лидери са разделени дали да извадят Русия от международната

...
Западните лидери са разделени дали да извадят Русия от международната
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Западните лидери са разделени дали да извадят Русия от международната система за разплащания СУИФТ

Западните водачи са разграничени дали да извадят Русия от интернационалната система за разплащания СУИФТ, написа в заглавие в. " Файненшъл таймс ". Британският министър председател Борис Джонсън упорства " доста твърдо " за тази мярка, до момента в който Германия предизвестява да не се прибягва до нея, показва изданието.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 929

Американският президент Джо Байдън наложи през вчерашния ден пакет от тежки стопански наказания против съветски банки и олигарси и даде обещание съветският президент Владимир Путин да заплати скъпо за нашествието в Украйна, показва вестникът. В пакета обаче липсва мярка, която съгласно доста анализатори би била най-сурова, а точно изваждането на Русия от системата за интернационалните разплащания СУИФТ, отбелязва " Файненшъл таймс ".

" Санкциите против всички техни банки имат същите последствия, а може би даже по-тежки последствия от изваждането от СУИФТ ", цитира  изданието думите на Байдън, който добави: Това постоянно остава алтернатива, само че тъкмо в този момент това не е средство, към което останалата част от Европа желае да прибегне.

Западните страни са разграничени по въпроса дали Русия би трябвало да бъде извадена от СУИФТ - стъпка, която би била тежък удар върху съветските банки и способността на Русия да води интернационална търговия, отбелязва изданието.

На видеоконферентната среща на Г-7 през вчерашния ден Джонсън е настоял " доста твърдо " за тази мярка, подсилен от канадския министър председател Джъстин Трюдо, до момента в който Байдън не е коментирал въпроса по време на срещата, споделиха чиновници, представени от " Файненшъл таймс ".

По-рано през вчерашния ден немският канцлер Олаф Шолц е предизвестил, че страната му има запаси против използването на толкоз радикална мярка, а същото мнение е изказал и Европейският съюз, отбелязва английското издание. Германски представител отхвърли да разяснява въпроса, само че сподели, че " всички благоприятни условия са на масата ".
Байдън насочва глобите против съветските военни и държавни компании, и даде обещание да трансформира Путин в " парий " на интернационалната сцена, написа в заглавие в. " Уолстрийт джърнъл ".

Опцията за изваждане от системата СУИФТ е същинска " бухалка " в арсенала на икономическата война, спрямо целенасочените наказания, които оферират точност и дипломатическа еластичност на политиците, отбелязва изданието. При втория вид Западът разполага с доста по-добър надзор на потока на интернационалните финанси и може да ускорява или да отслабва натиска. Съгласно признатите от Съединени американски щати наказания интернационалните разплащания остават вероятни, а обособени страни могат да вкарват изключения, разяснява американското издание.
 

 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 929  Украинското министерство на защитата: Руски военни към този момент са в Киев Украинското министерство на защитата: Руски военни към този момент са в Киев  Въоръжените сили на Украйна удариха военното летище в Милерово, Ростовска област

Въоръжените сили на Украйна удариха военното летище в Милерово, Ростовска област  Радиоактивният декор в региона на Чернобилската АЕЦ е в границите на нормата Радиоактивният декор в региона на Чернобилската АЕЦ е в границите на нормата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР