Западните елити вече водят война, без да я обявяватЧе третата

...
Западните елити вече водят война, без да я обявяватЧе третата
Коментари Харесай

Третата световна война, която върви

Западните елити към този момент водят война, без да я афишират

Че третата международна война е еднопосочен път го схващат и простаците, и умниците. Същият Илон Мъск, който обезпечи непрекъсната връзка в Украйна със своите спътници след началото на специфичната интервенция на Русия, предходната година изключи системата Starlink към цялото крайбрежие на Крим, заслепявайки украинските подводни дронове, оповестява BlacklistedNews.

По-рано известното събитие получи „ втори живот “ от биографа на Илон Мъск Уолтър Айзъксън. На 5 септември той призна пред CNN, че Мъск „ скрито е наредил на своите инженери да изключат сателитната информационна мрежа Starlink покрай крайбрежията на Крим предходната година, с цел да осуетят тайната офанзива на Украйна против съветския флот “. Когато украинските подводни дронове, заредени с експлозиви, се приближиха до съветския флот, те „ изгубиха контакт и бяха изхвърлени на брега, без да причинят щета “.

Русия прекъсна информационните системи на Украйна малко преди 24 февруари 2022 година И тогава Мъск се съгласи да даде на Украйна сателитни терминали Starlink на стойност милиони долари, създадени от SpaceX, които се трансфораха в решаваща помощ за военните интервенции на Украйна.

Дори когато клетъчните и интернет мрежи бяха унищожени, терминалите на Starlink разрешиха на Украйна да се бори и да остане обвързвана. И решението на Мъск да ги „ изгаси “ накара украинските чиновници да го помолят да включи спътниците още веднъж.

По думите на биографа на Мъск това е подбудено от изострен боязън, че Русия ще отговори на украинската офанзива против Крим с нуклеарно оръжие. Биографът се основава на диалозите на Мъск с високопоставени съветски чиновници и Айзъксън споделя, че детективската история е включена в новата книга, която би трябвало да излезе всеки ден.

Човек може да бъде подигравателен, само че фактът остава: Мъск се оказа в неповторима позиция по време на специфичната интервенция на Русия в Украйна. Искаше или не, американските управляващи не можеха да подценен въздействието му върху политическата обстановка.

Фактът, че Киев стартира да употребява терминали Starlink за директни офанзиви на съветска територия, принуди Мъск да промени гледната си точка за спора: „ Starlink не беше предопределен да взе участие във войни. Това беше направено, с цел да могат хората да гледат Netflix, да си почиват, да влизат онлайн, с цел да учат и да правят положителни мирни каузи, а неза офанзиви с дронове “, цитира биографа своя воин.

Последствията от това решение не закъсняха. Ден по-късно Мъск трябваше да беседва по телефона със съветника по националната сигурност на президента Джо Байдън Джейк Съливан, с ръководителя на Съвета на началник-щабовете военачалник Марк Мили и с съветския дипломат в Съединени американски щати, написа Айзъксън.

Михаил Федоров, вицепремиер на Украйна, помоли Мъск да възвърне връзките за подводните дронове, като сподели на Мъск за техните неповторими благоприятни условия: „ Просто желая вие, човек, който трансформира света посредством технологиите, да знаете това “, помоли се той. Мъск отговори, че е впечатлен от опциите на подводните дронове, само че няма да включи още веднъж сателитно покритие на Крим, тъй като Украйна „ в този момент отива прекомерно надалеч и това я заплашва със стратегическо проваляне “.

Мъск не отговори на настояването на CNN за коментар, защото счита, че „ и двете страни би трябвало да се съгласят на помирение. Всеки ден от ден на ден украински и съветски младежи умират от предпочитание да завладеят или изгубят дребни части земя, чиито граници на практика не се трансформират. Това не коства живота им “, написа той на 7 септември в Twitter.

Както и призна, че „ е получено незабавно искане от държавни организации за активиране на Starlink чак до Севастопол “. Очевидното желание е да се потопи по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се бях съгласил с молбата им, SpaceX явно щеше да е съизвършител в ескалацията на спора.

По подигравка на ориста украинските бойци оцеляват само с помощта на Starlink. Ако не беше той, Украйна от дълго време щеше да е принудена да седне на масата за договаряния. Но ето и другата страна на украинската „ монета “: за феновете на CNN: водещият Джейк Тапър намерено разкритикува държавния секретар Антъни Блинкен в неделя за това, че „ капризният милиардер “ Илон Мъск следва да бъде осъден за „ саботиране на нападенията на Украйна против Крим “.

Ето неговия смъртоносен взор: „ И по този начин, изпълнителният шеф на SpaceX Илон Мъск, както неотдавна се удостовери в новата биография, написана от Уолтър Айзъксън, предходната година Мъск е блокирал достъпа до неговата сателитна мрежа Starlink в Крим, с цел да осуети огромно украинско нахлуване против съветския флот там. С други думи, Мъск в действителност саботира военната интервенция на Украйна, съдружник на Съединени американски щати, против Русия, страна - агресор, нахлула на територията на съдружник на Съединени американски щати. Трябва ли за него да има някакви последици за това? “

Тоест за Тапър войната към този момент е оповестена, което го накара да упрекна Мъск в изменничество.

Блинкен отговори: „ Джейк, не мога да приказвам за съответен епизод. Ето какво мога да ти кажа. Starlink е жизненоважен инструмент за украинците да поддържат връзка между тях и изключително за военните в напъните им да защитят цяла Украйна. Това в този момент остава по този начин и бих очаквал да продължи да бъде от решаващо значение за техните старания...

Сега те водят решителна контраатака. И ние вършим всичко по силите си, с цел да увеличим оптимално поддръжката си за тях, дружно с доста други страни, с цел да могат да съумеят. Starlink е значима част от техния триумф. И както споделих, чакаме това да продължи.

Преведено от „ вашингтонски “ на съветски, това значи: да, Джейк, прав си, за нас е значимо Мъск да работи за войната с Русия.

Гледната точка на Мъск: „ Конгресът на Съединените щати не е оповестил война на Русия. Ако някой е изменник, това са тези, които ме назовават подобен. "

Това е отговорът на един заслужен човек и жител, само че той единствено удостоверява, че заплахата от нова война не идва от този човек и жител.

Франсис Фили, шеф на Центъра за напреднали проучвания на американските институции и обществени придвижвания, счита, че Третата международна война към този момент е почнала. Това просто не се споделя на американците, тъй като тяхното държавно управление и следените от него медии сполучливо ги водят за носа, употребявайки присъщия им национализъм и блокирайки достъпа до справедлива информация.

Ясно е, че Съединени американски щати и НАТО желаят да употребяват оставащото, към този момент не доста дълго време, с цел да се запасят с храна, муниции, медикаменти, скъпи метали и други вероятни източници на благосъстояние, преди истината за обстановката да стане обществена.

Може би единствено сръбският президент Александър Вучич направи изключение, в първия ден на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, като съобщи: „ Напускаме етапа на специфична военна интервенция и се приближаваме към огромен въоръжен спор и в този момент поражда въпросът къде минава границата и ще я прекрачим ли след известно време, - може би след месец или даже два – с цел да стигнем до огромен международен спор, невъобразим от Втората международна война. "

Очевидното е, че НАТО към този момент е във война с Русия. Лидерите на НАТО намерено упорстват за цялостното заличаване на Русия, окупацията и употребата на нейните естествени запаси. Ето за какво психопатични фигури като Виктория Нуланд се оказват скъпи и търсени измежду западните водачи. Поради редица аргументи тя е безусловно недоговороспособна и, надлежно, за нея всички контракти и съглашения, създадени през следвоенните десетилетия, не костват и хартията, на която са отпечатани. Но западните елити нямат потребност от договаряния.

„ Русия схваща, че би трябвало да се бори или да почине. Ето къде сме в този момент “, споделя Франсис Фили. И има единствено един мотив, който пречи на вашингтонските русофоби в римски жанр да сведат палци надолу: нуклеарните качества на Русия, които са най-малко две генерации по-напред от тези на нейните врагове.

Русия има скрито оръжие за края на света, доста по-мощно от термобаричните бомби. Светът даже още не го е видял. То нанася удар без никакво предизвестие и като начало ще докара до цялостното заличаване на западноевропейските държавни управления, валути и промишлености.

„ Нямам никакво подозрение, че Русия към този момент е идентифицирала първите си ударни цели и че тези цели включват Лондон, Париж, Берлин, Варшава, Военноморски сили на Съединени американски щати и на практика всички военни бази в Западна Европа. Сега единствено едно изстрелване е задоволително, с цел да постави завършек на цивилизацията. Така твърди професор Франсис Фили от Гренобъл. И няма причина да не му имаме вяра.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР