Западните елити не може да не си дават сметка, че

...
Западните елити не може да не си дават сметка, че
Коментари Харесай

Путин: Невъзможно е Русия да бъде победена на бойното поле

„ Западните елити не може да не си дават сметка, че да се победи Русия на бойното поле е невероятно. ” Това съобщи президентът Владимир Путин в речта си пред депутатите от Федералното заседание, която бе излъчена директно от международните медии.

Той означи, че Западът не крие задачата си да нанесе на Русия стратегическо проваляне.

„ Какво значи това? Какво значи това за нас? Това значи да приключат с нас един път вечно. Тоест, те считат да трансфорат локалния спор в световно опълчване ”, акцентира Путин в първата част на своето изявление, отдадена на войната в Украйна.

„ Ние разбираме това и ще реагираме уместно. Защото в този случай става въпрос за съществуването на нашата страна. ”

Западът е подготвял Украйна за огромна война и в този момент признава това, съобщи съветският президент.

„ Съединени американски щати и НАТО започнаха да разполагат с ускорени темпове свои военни бази и секретни биолаборатории покрай границите на нашата страна, по време на маневри овладяваха театъра на бъдещите военни интервенции, подготвяха следения от тях киевски режим и поробената от тях Украйна за огромна война. И през днешния ден те го признават ", акцентира Путин.

„ Сякаш те [на Запад] се гордеят с вероломството си, наричайки Минските съглашения и Нормандския формат дипломатическо шоу, блъф. Оказва се, че по времето, когато Донбас гореше и се проливаше кръв, когато Русия откровено, желая да подчертая, откровено търсеше спокойно решение, те си играеха с живота на хората. Всъщност те играеха, както се споделя в известните среди, игра с белязани карти. ”

Западът разпали войната, а Русия употребява мощ, с цел да я спре.

Осъществяваният в този момент от Запада план по основаването на „ анти-Русия ” има за цел да откъсне от Русия исторически територии, които през днешния ден се назовават Украйна, сподели още Путин.

Този план не е нов, акцентира президентът.

„ Нека припомня, че през 30-те години на предишния век Западът в действителност откри на нацистите пътя към властта в Германия, а в този момент стартира да прави от Украйна анти-Русия. Проектът в действителност не е нов. Хората, които най-малко малко се интересуват от история, прелестно знаят, че той води началото си още от XIX век ", сподели съветският държавен глава.

" Той е бил подхранван в Австро-Унгарската империя, [подхранван е] от Полша и други страни с една цел: да откъснат от нашата страна тези исторически територии, които през днешния ден се назовават Украйна,. Ето каква е задачата - няма нищо ново, всички я повтарят ", акцентира президентът.

Според Путин Западът е наложил този план, като е " подкрепил преврата от 2014 година " в Украйна.

" В последна сметка превратът беше кървясъл, антидържавен, антиконституционен, като че ли нищо не се е случило, като че ли е бил нужен ", уточни Путин.

„ Те даже оповестиха какъв брой пари са били изхарчени за него. В идеологическата основа основа [Западът] заложи русофобията и извънредно нападателния шовинизъм.

Русия направи всичко допустимо да реши казуса в Донбас с мирни средства

Украйна благодарение на Запада стартира войната още през 2014 година, а ние просто защитихме Донбас, Донецка, Луганска и Запорожка области.

Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и принуждение над вярващите и говорещите съветски език. Западът си затваряше очите за репресиите от страна на киевския режим и стартира да доставя Украйна с оръжие.

Западните елити се трансфораха в знак на тотална безпринципна неистина, съобщи още съветският президент.

Според него, те се отнасят тъкмо толкоз надменно и към личните си нации.

„ Те ги излъгаха цинично с приказки за търсене на мир и отдаденост на концепцията за търсене на мир, съблюдаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по Донбас. ”

" Тези, които възнамеряваха нова офанзива против Донецк, Донбас и Луганск, ясно разбираха, че идната цел е удар по Крим и Севастопол - ние знаехме и разбирахме това. А в този момент за тези отиващи толкоз надалеч проекти се приказва намерено и в Киев. Е, разкриха, разкриха това, което ние към този момент доста добре знаехме ", сподели Путин в обръщението си към Федералното заседание.

Русия прекратява присъединяване си в Договора за редуциране на стратегическите оръжия (СТАРТ), само че не се отдръпва от него, разгласи в края на речта си пред Федералното заседание Владимир Путин.

За да възобнови работата си в границите на СТАРТ, Русия би трябвало да разбере по какъв начин ще се регистрира комбинираният ударен боеприпас на НАТО.

" Преди да се върнем към разискването на този въпрос (за продължаването на действието на контракта СТАРТ – бел. ред.), би трябвало да разберем за себе си защо претендират такива страни от Северноатлантическия алианс като Франция и Англия и по какъв начин ще отчитаме техните стратегически арсенали, т.е. съвкупния ударен капацитет на алианса ", съобщи съветският президентът.

Посланието на президента на Русия Владимир Путин към Федералното заседание по отношение на положението на страната, на главните посоки във вътрешната и външната политика на страната, е основа за установяване на стратегическите цели, целите за социално-икономическото развиване и гарантиране на националната сигурност на Русия. Форматът на събитието е обичаен и е вписан в конституцията на страната.

За финален път съветският президент насочи такова обръщение към Народното събрание през април 2021 година

Сложна конюнктура

Поредното обръщение на Путин прозвуча в навечерието на годишнината от нашествието в Украйна. Решението за началото на „ специфичната военна интервенция ” се трансформира в катализатор на утежняването на връзките сред Русия и западните страни.

Очаква се на 24 февруари Европейски Съюз да обнародва десетия пакет от антируски наказания. Съединени американски щати също възнамеряват да разгласят тази седмица следващите ограничавания, ориентирани против Русия.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков, Путин се е подготвял извънредно деликатно за това обръщение. Работата върху текста е почнала от дълго време и при закрити врата, а в хода на подготовката Путин неведнъж е общувал с вицепремиери, министри, ръководители на разнообразни ведомства за уточняване на разнообразни детайлности.

За да доближи посланието на Владимир Путин до оптимално огромен брой жители, по централните улици на огромните градове бяха инсталирани огромни екрани, които излъчваха речта на президента. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР