Западните доставки на оръжие за Украйна изостават от целите на

...
Западните доставки на оръжие за Украйна изостават от целите на
Коментари Харесай

Западните доставки на оръжие за Украйна изостават, заяви германският министър на отбраната

Западните доставки на оръжие за Украйна изостават от задачите на подкрепящите страни, защото оръжейната промишленост не може да създава задоволително бързо, съобщи немският министър на защитата борис Писториус пред телевизия Цет Де Еф.
 
" Доставяме това, което можем. Това се отнася и за съвсем всички други съдружници и сътрудници ", съобщи Писториус, като напомни, че Германия е вторият снабдител на оръжие за Украйна след Съединени американски щати.
 
" В момента имаме проблем: добре знае се, че отбранителната промишленост не може да обезпечи доставки в избрани области толкоз бързо, колкото е належащо ", съобщи той. В същото време министърът означи, че това се отнася както за боеприпасите, по този начин и за системите за противовъздушна защита. " Въпреки това отбранителната промишленост усилва потенциала си на всички места, където може ", увери Писториус.
 
" Това е въпрос на движение, не можеш да влияеш на темпото до безконечност ", уточни той и добави, че е належащо време, с цел да се отвори цех и да се основат нужните ресурси от муниции и взривни субстанции, с цел да може по-късно да се създава бързо и неотложно.
 
Писториус отбелязва, че Германия не е съдружник на Украйна и затова не е част от съюз. В същото време той съобщи, че Русия продължава да създава, макар глобите, " въпреки и не най-модерния материал ".
 
Според немския министър ходът на спора е мъчно предвидим. " Ето за какво е значимо и належащо да се заложи на първо място на устойчивостта на доставките, макар всички вероятни проблеми ", заключи Писториус. Общият размер на помощта за Украйна от Германия - филантропична, финансова и военна - надвишава 25 милиарда евро.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР