Западните демокрации трябва единодушно да изпратят едно-единствено предупредително послание към

...
Западните демокрации трябва единодушно да изпратят едно-единствено предупредително послание към
Коментари Харесай

Андерс Фог Расмусен: Всеки опит на Китай да промени със сила статуквото в Тайван трябва да предизвика единен отговор

Западните демокрации би трябвало единомислещо да изпратят едно-единствено предупредително обръщение към Китай за сериозните стопански последствия, пред които ще се изправи Пекин, в случай че се опита да промени със мощ статута на Тайван. Това сподели някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пред кореспонденти в Тайпе, оповестява.

„ Всеки опит на КНР да промени със мощ статуквото в Тайван би трябвало да провокира обединен отговор и би трябвало да го изясним на Китай в този момент “, цитира Ройтерс думите му.

" Китай е доста по-зависим от световните вериги за доставки, в сравнение с Русия. Обясняването на сериозните стопански последствия от всяка офанзива [на острова] в този момент би било мощно възпиращо средство ", сподели още Андерс Фог Расмусен.

Расмусен дойде в Тайпе като създател на фондация " Алианс на демокрациите ", организация с нестопанска цел, основана през 2017 година В сряда той се срещна с ръководителя на администрацията на острова Цай Ингвен.

Най-големият китайски остров Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, само че Пекин го счита за неразделна част от една единствена страна и приканва непознатите страни да се преценяват с политиката на " обединен Китай ". Напрежението в региона на Тайванския проток ескалира, откакто Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, посети Тайпе на 2-3 август. В отговор Народноосвободителната войска на Китай стартира постоянно да организира маневри покрай острова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР