Западните държави трябва да намалят зависимостта си от Китай, но

...
Западните държави трябва да намалят зависимостта си от Китай, но
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Не можем да поставим Китай в една категория с Русия

Западните страни би трябвало да понижат зависимостта си от Китай, само че не може да слагат тази страна в една и съща категория с Русия, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ясно е, че Китай затвърждава нова епоха в своята външна политика, както и във вътрешната, (че) Китай (става) доста по-настъпателен и води по-самостоятелен курс ", сподели Борел. Той приказва пред публицисти в коридорите на срещата на външните министри от Г-7 в немския град Мюнстер.

" Ясно е, че желаеме да понижим нашите зависимости, желаеме да обърнем внимание на нашите уязвими места, да засилим нашата резистентност. За момента обаче доста страни членки (на ЕС) имат мощни стопански връзки с Китай и не мисля, че може да сложим Китай и Русия в една категория ", съобщи Борел.

Днес, на втория ден от срещата си в Мюнстер, външните министри от Г-7 продължиха своите съвещания за световните последствия от войната на Русия в Украйна и бъдещите връзки с Иран, съобщи ДПА.

Освен насилието против стачкуващи по време на антиправителствените митинги в Иран, те ще обсъдят и известията за спомагателни оръжейни доставки от Техеран за Москва.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР