Западните държави, ако искат преговори за Украйна, трябва да спрат

...
Западните държави, ако искат преговори за Украйна, трябва да спрат
Коментари Харесай

Захарова: Западните държави да спрат въоръжаването на Украйна, ако искат преговори

Западните страни, в случай че желаят договаряния за Украйна, би трябвало да спрат да я въоръжават. Това съобщи пред " Известия " формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Така тя разяснява изказванията на ръководителя на швейцарската дипломатическа работа Игнацио Касис за нуждата от привличане на Москва в полемиките за Украйна.

" Ако приказваме за желанието на обособените страни да намерят излаз от задънената улица, в която ги вкара Вашингтон, това е друга тематика. Тогава те би трябвало да спрат да доставят оръжие на Украйна, да не одобряват антируските наказания и да не вършат русофобски изказвания ", означи Захарова.

Захарова акцентира, че в случай че сходна изразителност е ориентирана към замесване на Москва в западен проект в някакъв психеделичен развой и повлияване на нейните фундаментални подходи, няма да е допустимо да се примами Руската федерация в този " капан ".

Припомняме, че Швейцария желае да настани Русия на масата за договаряния.

Повече от 80 делегации от целия свят взеха присъединяване в конференция в Давос, отдадена на предложенията на Украйна за реализиране на дълготраен мир, така наречен формулата за мир на Зеленски.

Съгласието по главните правила за спокойно решение на такова необятно ниво може да помогне за това един ден Русия да седне на масата за договаряния, съобщи в неделя швейцарският външен министър Игнацио Касис. Той настоя също и Китай да се включи в диалозите.

В първите месеци на войната, когато към момента се търсеше подобаващ медиатор за мирни договаряния, Швейцария беше измежду спряганите благоприятни условия като страна с безпристрастен статут и даже изрази подготвеност това да се случи. Заради финансовата и филантропична поддръжка, която Швейцария оказва на Украйна, както и поради присъединението към западните наказания, Русия отхвърли тази вероятност.

Украйна разчита на провеждането в бъдеще на огромен интернационален конгрес, където международните водачи да утвърдят общите правилото на урегулиране на войната.

Представители на Русия на срещата по традиция няма, доколкото и Москва не признава украинската формула на мира, отговаряйки й с тезата за признание на " фактическото положение на нещата " и " действителностите ", което значи и изключване на окупираните от съветската войска области на Украйна, където и сега са фронтовите линии.

Украинският президент Владимир Зеленски в никакъв случай няма да се съгласи на заледяване на войната с Русия. Това съобщи в Давос ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак.

" Този президент и този негов екип в никакъв случай няма да се съгласят или да одобряват заледяване на спора. Това е недопустимо за украинското общество. Украйна няма потребност от замразени спорове. Украйна се нуждае от обективен свят и желае да предотврати всяка евентуална експанзия в бъдещето и употребява тази опция ", съобщи той.

Йермак означи, че всички участници в четвъртия кръг от договарянията по " мирния проект " на Украйна имат обща визия по въпросите за независимостта на Украйна, нейната териториална целокупност и Хартата на Организация на обединените нации, само че не всички позиции са безусловно идентични.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР