Западните анализатори допускат голяма грешка, като мислят, че санкциите срещу

...
Западните анализатори допускат голяма грешка, като мислят, че санкциите срещу
Коментари Харесай

Респектът на Русия към САЩ приключи

Западните анализатори позволяват огромна неточност, като мислят, че глобите против съветските олигарси ще доведат до политически промени в страната. Русия е под наказания към този момент 10 години, само че смяна в политиката и няма. Това мислене беше правилно по времето, когато президент на Русия беше Борис Елцин. С възхода на Владимир Путин обаче нещата се обърнаха и в този момент олигарсите обслужват политиката, а не политиката олигарсите. Те съществуват и ръководят милиарди с благоволението на Кремъл, споделя доктор Борислав Цеков, правист и ръководител на УС на Института за съвременна политика.

Според Цеков през последните години западноевропейските елити са показани от потомство, което не помни война. Като резултат това води до по-инфантилното им схващане по тематиката за ограничения, на които могат да се подложат, с цел да защитят полезности като независимост и самостоятелност. Поради това, споделя Борислав Цеков, надали може да се чака, че Брюксел ще вземе решение за наказания, с които Европа да се откаже от доставките на на ниска цена съветски газ и по този начин да пресече опцията на Москва да финансира армията си.

Русия през днешния ден декларира по безапелационен метод своя статус на суперсила, която подценява интернационалните правила. Борислав Цеков изяснява това с имперския взор към света, който показват по тематики свързани с геополитика новите генерации съветски учени от мозъчните центрове на страната. И в случай че Москва преди не е предприемала дейности, като тези в Украйна в този момент, повода е реализма във външната политика на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въздържане и ценене в условия на яростно съревнование, твърди Цеков. Според него респектът на Русия към Съединени американски щати е завършил.
Какво съгласно вас е политическото бъдеще на Киев? Какво ще завоюва Русия от тази война? Има ли такива наказания, от които Москва да се стресне? Как възприемате апела за протест на националния празник на България 3 март, който насочиха в обществените мрежи известни персони, поради навлизането на съветски войски в Украйна.
Отговорите на Борислав Цеков, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка :

Д-р Борислав Цеков е създател и ръководител на Управителния съвет на Института за съвременна политика. Доктор по конституционно право, хоноруван преподавател в УНСС, ПУ " Паисий Хилендарски " и Православната духовна академия " Св. Св. Кирил и Методий ". Депутат от Национална движение „Симеон Втори" в 39-ото Народно заседание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР