Западни медии пишат за произведените вчера предсрочни парламентарни избори в

...
Западни медии пишат за произведените вчера предсрочни парламентарни избори в
Коментари Харесай

Политико: Резултатите в България потапят страната в още по-дълбока несигурност

Западни медии пишат за създадените през вчерашния ден предварителни парламентарни избори в България.

Без явен победител на изборите. Резултатите потапят балканската страна в още по-дълбока неустановеност след предходния избор през април, който не излъчи ръководещо болшинство, написа американското издание " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

Медията се пита дали тези избори възвестяват края на една епоха или вещаят нови паники. " Политико " цитира анализатори, които споделят, че е малко евентуално някогашният министър председател Бойко Борисов да се върне на власт, само че предвиждат, че идващото държавно управление може да е несигурно и кратковременно.

Радио Свободна Европа/Радио Свобода написа, че първичните резултати дават преимущество на антиелитната партия " ИТН " (ИТН) пред партия ГЕРБ на Бойко Борисов. Нови обвинявания в корист с държавни средства от администрацията подкопаха поддръжката за ГЕРБ. Има Такъв Народ, демократичната " Демократична България " и насочената към промени " Изправи се! Мутри, вън! " обаче може да не получат нужното болшинство и да бъдат принудени да търсят поддръжката на някои членове на Българската социалистическа партия или на Движението за права и свободи, позволява основаната в Прага медия, финансирана от държавното управление на Съединени американски щати.

Германското държавно радио и телевизия Дойче веле написа на уеб страницата си, че десноцентристката партия ГЕРБ и антисистемният й конкурент Има Такъв Народ, ръководен от телевизионния водещ, трансформирал се в политик, Слави Трифонов са един до друг в изследванията. Вторите за три месеца парламентарни избори в България още веднъж не излъчиха явен победител, отбелязва медията и цитира анализатори, че възможностите на ГЕРБ да образува ново държавно управление са оскъдни.

Изборите в България възвестяват парализа, предвижда английският всекидневник " Файненшъл таймс ". Изданието отбелязва, че това се дължи на обстоятелството, че протестните партии не са съумели да завоюват дружно болшинство.

Певецът Слави печели парламентарните избори в България, извежда в заглавие френският вестник " Монд ". Изданието написа, че българският артист звезда и някогашен ефирен водещ е съумял да направи това без или съвсем без да води предизборна акция.

Загубата на Бойко Борисов обаче оставят след себе си в България един раздробен както в никакъв случай до момента политически пейзаж, на фона на рекордно ниска изборна интензивност, в който няма да е елементарно да бъде образувана ръководеща коалиция, предвижда " Монд ".

Швейцарският вестник " Тан " написа, че " популистката партия на Слави Трифонов прави пробив ". Изданието цитира думите на водача на " популистката партия " Има Такъв Народ, че е време за дотъкмяване на започнатата задача " да се промени напълно модела на ръководство ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР