Западната намеса във вътрешните работи на Сърбия представлява продължение на

...
Западната намеса във вътрешните работи на Сърбия представлява продължение на
Коментари Харесай

Много Лошо! Великите Сили Сащ И Русия Се Сблъскват Точно До България! Интересите Са Колосални, Всички Искат

Западната интервенция във вътрешните работи на Сърбия съставлява продължение на американския напън върху Белград да направи избор за съдействието сред Русия и Европейски Съюз, сподели Сергей Лавров, представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

Според него всичко това припомня за 2004 година, когато от Европейски Съюз идвали сходни сигнали, до момента в който в Украйна течеше " оранжевата гражданска война ". Тогава на Украйна й бе казано, че би трябвало да направи избор сред Русия и Европа, сподели Лавров.

Неотдавна на посещаване в Сърбия бе заместител асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Ий, който сподели, че Белград би трябвало да направи избор - или Европейски Съюз, или Русия, като че е невероятно да имате другарски връзки и с едната, и с другата страна.

Той сподели още, че Америка безусловно поддържа европейския избор на Сърбия. Това не е ли интервенция във вътрешните работи на една страна?, запита Лавров.

По време на неотдавнашното си посещаване в Белград Хойт Ий сподели, че в случай че желае да стане членка на Европейски Съюз, Сърбия би трябвало да направи избор сред Русия и Запада, а не да " седи на два стола ".

На конференция във вторник ръководителят на партията Нова Сърбия Велимир Илич съобщи, че американският посланик Хойт Ий е изискал от президента на Сърбия Александър Вучич Сърбия да признае Косово до 1 януари 2019 година

Хойт Ий изиска да се " извърши документално заричане " Косово да получи място в Организация на обединените нации до 1 януари 2019 година и акцентира, че Съединени американски щати " няма да толерират отсрочване с нито ден ", сподели Илич на конференция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР