Гризли, който уби жена близо до Йелоустоун и нападна някого в Айдахо, убит след нахлуване в къща

...
Западен Йелоустоун, Монт. — Мечка гризли, която разкъса смъртоносно жена
Коментари Харесай

Западен Йелоустоун, Монт. — Мечка гризли, която разкъса смъртоносно жена по горска пътека западно от Националния парк Йелоустоун през юли и нападна човек в Айдахо преди три години, беше убита, след като нахлу в къща близо до Западен Йелоустоун през уикенда, съобщиха служители на Монтана за дивата природа в сряда.

Рано в събота собственик на жилище съобщи, че мечка с малко е проникнала през кухненски прозорец и е взела контейнер с кучешка храна, се казва в изявление на Montana Fish, Wildlife and Parks.

По-късно същия ден служители на агенцията заловиха малкото и застреляха 10-годишното женско гризли с разрешение от Службата за риба и дива природа на САЩ, тъй като мечките гризли са защитени съгласно Закона за застрашените видове.

Усилията за хващане на мечката по това време бяха неуспешни.

Мечката, която беше заловена през 2017 г. за изследователски цели, също беше замесена в нападение в Айдахо, което рани човек близо до Henrys Lake State Park през 2020 г. Паркът е на 16 мили по шосе от Западен Йелоустоун .

Смята се, че и двете срещи с хора са били отбранителни реакции на мечката, казаха служители.

46-килограмовото мъжко малко на мечката се държи в държавния център за рехабилитация на диви животни в Хелена, докато се правят уговорки за преместването му в зоопарк.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР