Западът заплашва Москва със санкции, които могат да причинят големи

...
Западът заплашва Москва със санкции, които могат да причинят големи
Коментари Харесай

Фарадж: Путин има по-силни карти в играта на санкции от Запада

Западът заплашва Москва със наказания, които могат да причинят огромни неудобства на съветския бизнес. Москва обаче може просто да прекъсне доставките на газ за Западна Европа и да спре немската стопанска система, сподели основателят за Брекзит Найджъл Фарадж в изявление за Fox News. Политикът се усъмни, че Русия желае да нахлуе в Украйна, а също по този начин означи, че в стратегическата си позиция Путин " изцяло надигра " Съединени американски щати и НАТО.

Санкции против Русия, в случай че нахлуе в Украйна... Някои споделят, че не е задоволително и би трябвало да се направи повече. Вие по какъв начин гледате на въпроса?

НАЙДЖЪЛ ФАРАДЖ, някогашен евродепутат : Нека първо да поговорим за глобите, става ли? Знаете ли, ние можем да създадем доста, доста мъчно за съветския бизнес да употребява щатски долари и западни банкови сметки. Да, можем да го създадем, можем да ги създадем неуместни. Но що се отнася до глобите, те могат да спрат доставките на газ към Западна Европа, могат да сковават Германия! Така че, в случай че играете на наказания, Путин в действителност има доста по-силни карти.

Споменатите от вас 8500 бойци ще бъдат ситуирани в страните членки на НАТО в Източна Европа. Смятате ли, че в случай че Путин се реши на пълномащабна инвазия, американската или английската общност ще желае да влезе в продължителна война след 20-те години в Афганистан? Мисля, че това е огромен загадъчен знак. Мисля, че ще създадем това, което английската войска към този момент прави, т.е. ще осигурим съоръжение и военни инструктори.

Да…

НАЙДЖЪЛ ФАРАГ: Но просто не виждам НАТО да се намесва директно във война с Русия на украинска земя.И почтено казано, нямам доверие, че обществото желае това.

Да. Знаеш ли, Найджъл, в първия си отговор ти загатна две доста значими точки. Първо, Германия и по какъв начин се държи поради енергийната си взаимозависимост от Русия. Второ, вие критикувахте президента Байдън за изтеглянето на войски от Афганистан. Но той даде зелена светлина и на газопровода " Северен поток 2 ". И по този начин, в случай че не се бе случило това тук, в Съединени американски щати, щяхме ли да сме в тази обстановка през днешния ден, по какъв начин мислите?

НАЙДЖЪЛ ФАРАДЖ: Знаете ли, най-удивителното нещо тук са фалшификатите за Русия, които се популяризират от години. Фалшиво, че Брекзит и президентът Тръмп са дело на Русия. Че по някакъв метод ние, от тази страна на разделянето, сме се доближили прекалено много до президента Путин. Всичко е тъкмо противоположното!

Това са хора като Байдън, който утвърди газопровода, хора като канцлера Меркел и някогашния немски канцлер Шрьодер, който в този момент, вярвате или не, работи за Газпром. Всъщност глобалистите са тези, които най-много играят в ръцете на Путин. И той изцяло надигра Запада във всяко едно отношение! Сега той ни аргументи съществено разединение. Честно казано, не знам дали ще нахлуе в Украйна.

Да...

НАЙДЖЪЛ ФАРАДЖ: Мисля, че и той надалеч не е сигурен, че ще нахлуе. Защото и за него... Рискува да получи още един Афганистан. Да не забравяме, че преди 20-годишния ни престой в Афганистан Съветският съюз беше там и той също страдаше и страдаше.

Да…

НАЙДЖЪЛ ФАРАДЖ: Но по този начин или другояче Путин печели. Цените на газа се повишават. Цените на петрола се повишават. И Западът е разграничен.Стратегически това към този момент е огромна победа за Путин.

Найджъл Фарадж, благодаря за отделеното време!

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР