Западът загуби своите конкурентни предимства, икономиката на Изтока се засили

...
Западът загуби своите конкурентни предимства, икономиката на Изтока се засили
Коментари Харесай

Орбан: Западът загуби своите предимства

Западът загуби своите конкурентни преимущества, стопанската система на Изтока се ускори доста и в тази обстановка Европа не би трябвало да прави спиране, а в противен случай, да уголемява връзките си с азиатските страни, на първо място с Китай. Това мнение изрази унгарският министър председател Виктор Орбан, изказвайки се на Третия интернационален конгрес “Един пояс – веднъж ” в Пекин.

„ Министър-председателят изясни, че ерата на конкурентното преимущество на Запада е завършила, източният свят е подсилен и в този момент европейската алтернатива е дали да блокира световната стопанска система или да се конкурира, да бъде протекционист или да търси опциите за съдействие и взаимосвързаност, които новата епоха дава. ” – сподели пред кореспонденти Берталан Хаваси, прессекретар на унгарския министър-председател.

Според него Орбан напомни, че “Европа прекъсна съдействието с Русия поради войната в Украйна, като по този метод направи голяма стъпка към блокиране ” на откритите световни стопански връзки. Сега някои политици в Европейския съюз „ желаят да стигнат още по-далеч: те приказват за „ обособяване “ и „ понижаване на риска “, което би означавало уединяване на европейската и китайската стопанска система една от друга “, оплака се държавният началник.

„ Орбан сподели, че унгарците биха желали да видят интервал на съгласуваност вместо обсада, тъй като това ще даде късмет на Европа да възвърне своята конкурентоспособност “, цитира Хаваси новинарската организация MTI. Говорейки на форума, министър председателят удостовери, че „ Унгария е подготвена за по-нататъшно съдействие с Китай и всички страни, които поддържат свързаността “, сподели представителят. Според него ръководителят на държавното управление има вяра, че „ връщането на интернационалната политика към основата на взаимосвързаността и взаимното почитание може да донесе вяра за мир и икономическо развиване “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР