Западът вече пропусна най-добрия си шанс да позволи на Украйна

...
Западът вече пропусна най-добрия си шанс да позволи на Украйна
Коментари Харесай

The Washington Post: Надеждите на Украйна да победи Русия избледняват

Западът към този момент пропусна най-хубавия си късмет да разреши на Украйна изцяло да освободи територията си, тъй като се забави с даването на военна поддръжка на Украйна от боязън да не предизвика допустима ескалация с Русия и калибрира тази поддръжка прекомерно деликатно, което подкопа украинските военни старания, пише Washington Post.

„ Трудно е да се пренебрегне възприятието на обезсърчение в украинските коридори на властта. Почти две години откакто Русия стартира своята пълномащабна инвазия, управляващите в Киев не престават да приканват сътрудниците на Запада: дайте ни повече оръжия, повече помощ, повече политически задължения ", се споделя в изявленията.

Отбелязва се, че американски публични лица и техните западни сътрудници чакат една „ слаба “ година напред, като все по-изтощената украинска войска ще се концентрира повече върху консолидирането на защитата си, в сравнение с върху деокупацията на окупираните от Русия територии.

„ Погледът на Съединени американски щати за хода на спора подкопава декларираните упоритости на Зеленски да изгони Русия до октомври тази година “, написа изданието.

Миналата седмица чиновници на Пентагона се появиха с празни ръце на месечна координационна среща на 50 страни за Украйна, защото бъдещите пари за оръжие и помощ на Съединени американски щати бяха отвлечени от вътрешната политика. Докладите демонстрират, че доста украински елементи са на привършване на муниции и артилерийски снаряди на фронтовата линия.

„ Хората ни питат какъв е проектът ни, само че би трябвало да разберем какви запаси ще имаме. Сега всичко демонстрира, че ще имаме по-малко от предходната година, когато се опитахме да проведем контраатака, само че не се получи. Има още по-малко, ясно е какъв ще е проектът, ще бъде защитата “, цитира вестникът украинския национален народен представител Роман Костенко.

Анализатори споделят, че съветският президент Владимир Путин чака възможното завръщане на власт на някогашния президент Доналд Тръмп и че той може да понижи поддръжката за Украйна и да одобри другарски метод към опасенията на Кремъл за сигурността в Източна Европа.

" Съединените щати и техните сътрудници се въздържаха да доставят на Украйна създадени от Запада оръжия в миг, когато биха имали максимален резултат, и не разрешиха на Киев да употребява западни оръжия за удари по военни цели на съветска територия. До момента доста от тези западни системи в действителност дойдоха, през втората година от войната Русия възвърне защитата си, активизира стотици хиляди бойци и сложи своята промишленост на военно състояние. Най-добрият прозорец на опция за ясна и бърза украинска победа изчезна ", цитира The Washington Post интернационалния сътрудник на Wall Street Journal Ярослав Трофимов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР