Западът вече предупреди, че няма да признае резултати от референдуми,

...
Западът вече предупреди, че няма да признае резултати от референдуми,
Коментари Харесай

Без изненада: 97-98% мнозинство на референдумите за присъединяване на територии към Русия


Западът към този момент предизвести, че няма да признае резултати от референдуми, извършени под дулата на оръжия в окупирани области

Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия области на Украйна демонстрират, че преобладаващата част от жителите поддържат присъединението към Русия, заяви през днешния ден съветската организация РИА, представена от Българска телеграфна агенция.

РИА Новости заяви, че частичните резултати демонстрират болшинство, вариращо от 96,97% в Херсонска област (на база 14% от преброените гласове), до 98,19% в Запорожието (на база 18% от преброените гласове).

Междувременно и Киев, и Западът осъдиха като подправени така наречен референдуми, съобщи Ройтерс.

Гласуването се организира в продължение на пет дни в четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които съставляват към 15% от територията на Украйна.

Този избор проправя пътя на президента Владимир Путин към анексирането на четирите области, след което той би могъл да показа всеки украински опит да си ги върне като нахлуване против самата Русия. На 21 септември Путин съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарно оръжие, с цел да отбрани „ териториалната целокупност “ на страната си, част от която съгласно Кремъл скоро ще са и присъединените области.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР