Западът трябва да подобри отношенията с Русия, но това е

...
Западът трябва да подобри отношенията с Русия, но това е
Коментари Харесай

Никола Димитров: Македония в НАТО не означава лоши отношения с Русия

Западът би трябвало да усъвършенства връзките с Русия, само че това е допустимо единствено, в случай че се промени обстановката в Украйна, съобщи в изявление за немския вестник „ Велт “ македонският министър на външните работи Никола Димитров.

„ В дълготрайна вероятност би трябвало да отслабим напрежението сред Запада и Русия и да укрепим съдействието с нея. Разбира се, условия за това е установяването на мир в Украйна и запазването на нейната териториална целокупност “, сподели ръководителят на македонската дипломация.

Той счита, че връзките сред Скопие и Москва няма да се влошат, в случай че Македония влезе в НАТО. „ Да бъдеш част от Северноатлантическия алианс не значи да имаш неприятни връзки с Русия “, съобщи Димитров.

След идването на власт на държавното управление на Зоран Заев през юни 2017 година Македония постави доста старания за нормализиране на връзките си със своите съседи. На 1 август 2017 година беше подписан основният Договор за другарство с България, а на 17 юни 2018 година в Преспа беше подписано съглашение, което позволява дългогодишния спор за името с Гърция. Това беше едно от главните условия за приемането на страната в НАТО. Македонският парламент към този момент работи по конституционните промени, които са нужни, с цел да влезе в действие Договора от Преспа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР