Западът трябва да изпрати силно послание към Русия, за да

...
Западът трябва да изпрати силно послание към Русия, за да
Коментари Харесай

Латвия твърда: Западът да отреже Русия от SWIFT, да удари Северен поток 2

Западът би трябвало да изпрати мощно обръщение към Русия, с цел да възпре Кремъл от навлизане в Украйна, в това число ампутиране на Русия от платежната система SWIFT, санкциониране на газопровода " Северен поток 2 " и подсилване на източния фланг на НАТО . За това настоя Латвия, съобщи " Ройтерс "

Американски медии осведомиха, че американското разузнаване прави оценка, че Русия може да възнамерява атака на няколко фронта против Украйна още при започване на идната година с присъединяване на до 175 000 бойци. Русия отхвърля, че възнамерява да нахлуе и акцентира, че Западът бил обзет от русофобия.

" Русия би трябвало да знае авансово каква е икономическата цена ", акцентира латвийският външен министър Едгарс Ринкевич в изявление за " Ройтерс " в Лондон.

Ринкевич, който е външен министър от 2011 година, означи, че не е ясно дали Путин просто се пробва да тества решителността на Запада или дали Кремъл е възнамерявал пълномащабна инвазия в Украйна .

" Може би би трябвало да се включи астрологията или друга по-точна просвета. Но аз имам вяра, че за Русия и президента Путин Украйна е основна част от типа визия за велика Русия ", разяснява Ринкевич.

Ако Русия в действителност нахлуе в Украйна, тогава Западът, посочи Ринкевич, би трябвало да приготви доста мощен пакет от стопански наказания, включващ отразвяне на Русия от интернационалната платежна система SWIFT, употребена от банките по целия свят, и санкциониране на газопровода " Северен поток 2 ", чиято стойност е 11 милиарда $.

Военният алианс НАТО също би трябвало да ускори наличието си в Източна Европа, с цел да възпира Путин и обособени съдружници от НАТО може да дават оръжие на Украйна, уточни Ринкевич.

" НАТО би трябвало да усили наличието си в източния фланг, с цел да покаже на Русия, че цената на военно премеждие в Украйна е повече войски, повече отбранителни качества и съществени отбранителни качества в балтийските страни, в Полша, в Румъния, в България ", акцентира първият посланик на Латвия.

През последните години НАТО ускори наличието си в прибалтийските страни и в цяла Източна Европа, стъпка, която обезпокои Кремъл.

Ринкевич сподели, че бойните групи в прибалтийските страни би трябвало да бъдат подсилени, противовъздушната защита, усъвършенствана логистична сигурност и увеличено наличие на Съединени американски щати на земята.

" Виждайки какво се случва в този момент в и към Украйна, би трябвало също да преразгледаме къде сме с защитата на източния фланг на НАТО ", сподели Ринкевич. " Това значи повече качества, които в действителност биха могли да изпратят доста мощно възпиращо обръщение към Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР