Западът трябва да е готов за нови провокации от страна

...
Западът трябва да е готов за нови провокации от страна
Коментари Харесай

От България зависи дали иска да се върне под руски контрол

Западът би трябвало да е подготвен за нови провокации от страна на Русия. За това предизвести в изявление за БНР Даниъл Фрийд, някогашен асистент държавен секретар на Съединените щати - по европейските и евразийските въпроси от 2005 до 2009 година, и почетен помощник на Атлантическия съвет във Вашингтон. 

" Мисля, че Путин се пробва да сплашва, да употребява " дегизировка " и напън да накара Запада да одобри съветски надзор върху Украйна и връщане на съветския надзор върху други страни от Централна и Източна Европа. Не би трябвало да го разрешаваме. Трябва също да сме подготвени да работим и да преговаряме с Русия, в случай че Путин желае да се вземат решение същински проблеми на сигурността, а не за тези, които си измисля. Ето за какво би трябвало да сме по едно и също време твърди и склонни на диалози с руснаците. 

Първият фиктивен проблем е, че разширението на НАТО по някакъв метод заплашва Русия. Няма такова нещо. След присъединението на Полша, Чехия и Унгария към НАТО през 1997 година Съединените щати започнаха да изтеглят силите си от Европа, а не да усилват контингента си. Разширяването на НАТО направи Европа толкоз постоянна, колкото не е била през целия ХХ век. Вторият фиктивен от Путин проблем е, че някак си Украйна не съществува като страна. Казва, че украинците не заслужават своя страна и че са част от Русия. И че в случай че Украйна изобщо съществува настрана, ще е като дребен брат, който признава контрола на Русия. Украинците не са съгласни. Те потвърдиха, че са страна, и опитите на Путин да отстрани Украйна като такава са част от тъмната страна на съветското империалистическо мислене. Това също е фиктивен проблем. Измислен проблем е още, че Съединените щати са виновни за това, че украинците се съпротивляват против съветския надзор. Украинците го вършат, тъй като имат вяра в своята страна не по-малко, в сравнение с българите имат вяра в България.

Съединените щати обявиха, че в случай че Русия прояви нова експанзия против Украйна, отговорът ни ще бъде усилване на силите ни в страните от източния фланг на НАТО. От България зависи дали тя ще е измежду тях. Важно е какво България желае. Няма да разполагаме нищо в България, без тя да го утвърждава. Но администрацията на Байдън разгласи към този момент, че ще работи в тази посока, в случай че е належащо, и ще се съветва с НАТО и с всички страни от Букурещката деветка ". 

По думите му САЩ към този момент са създали своето контрапредложение към Русия - разискване на ограничение на въоръжението и бистрота при ученията. По всичко проличава, че Русия ще продължи да поддържа твърдия звук и стеснен боен спор е доста евентуален в кратковременен проект. 

" По време на преговорите Западът трябваше да реши дали да резервира позицията си за сигурността и суверенитета на всички страни, които се появиха след разпадането на Съветския съюз, или да приемем настояванията на Путин за съветска доминация. В случая съдружниците останаха непоклатими. Трябва да очакваме провокациите на Путин да не престават, което значи, че ще се надигнем и пред още по-трудни тествания ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР