Западът трябва да даде на Русия гаранции за сигурност и

...
Западът трябва да даде на Русия гаранции за сигурност и
Коментари Харесай

Унгария: Дайте гаранции за сигурност на Русия, за да има траен мир в Украйна

Западът би трябвало да даде на Русия гаранции за сигурност и да забрани на Украйна да се причисли към НАТО , сподели почитан маджарски министър в неделя в мнения, които евентуално в допълнение ще изопнат така и така нестабилните връзки на Будапеща с Киев, написа европейската редакция на " Политико ".

За да обезпечи дълготраен мир, " западният свят, който поддържа Украйна, би трябвало да даде гаранции за сигурност на Русия и несъмнено не участие в НАТО на украинците ", сподели Гергели Гуляш, министър, отговарящ за кабинета на министър-председателя, на събитие в университет.

Думите му повториха, че Западът " би трябвало да подписа договорка с руснаците по отношение на новата архитектура на сигурността, с цел да обезпечи сигурност и суверенитет на Украйна, само че не и участие в НАТО ". Той също по този начин сподели, че Украйна няма късмет да завоюва войната ., че Киев " към този момент не е суверенна страна " и финансово " не съществува ", което провокира яд от украинските управляващи.
 Гледайте Орбан в ръцете, а не в устата
Гледайте Орбан в ръцете, а не в устата

Суверенно право е на Виктор Орбан да води такава външна политика, само че изместването на геополитическата ос от Вишеградската четворка към тюркския алианс изисква друга обществена обшивка

" Украйна не търгува със своите територии или суверенитет ", сподели Олег Николенко, представител на външното министерство на Киев, в отговор на последните мнения на Орбан.

Повтарящите се апели за предоставяне на гаранции за сигурност на Москва евентуално ще подхранят в допълнение напрежението сред Унгария и Украйна.

Външните министри на Европейски Съюз предходната седмица не съумяха да дадат зелена светлина за осми транш от военна помощ за Украйна на стойност 500 милиона евро , откакто Унгария блокира изплащането на средствата на съображение, че Киев е определил унгарската банка OTP за интернационален спонсор на войната.

Все отново, в символ, че Унгария желае да избегне цялостен колапс в връзките, унгарският президент Каталин Новак посети украинския президент Володимир Зеленски предишния месец в опит да усъвършенства двустранните връзки.

От 2018 година Унгария блокира присъединяване на Украйна в срещи на министерско равнище на НАТО заради изказвания, че Киев дискриминира унгарските етнически малцинства, като лимитира правата им на обучение на родния им език.

Междувременно унгарските депутати. Въпреки че призна, че военният съюз ще стане по-силен, в случай че Швеция се причисли, Гуляш сподели в неделя, че Будапеща първо желае обяснение от Стокхолм по отношение на предходни мнения, в които " упрекна страната ни с недостойни и неоснователни обвинявания ".
 Орбан: Силите на Украйна се изчерпват
Орбан: Силите на Украйна се изчерпват

Войната в Украйна не може да бъде позволена на бойното поле а единствено посредством дипломация и договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР