Западът толкова много иска мир, че дори е готов да

...
Западът толкова много иска мир, че дори е готов да
Коментари Харесай

Контурни карти на нецензурния свят. Тайно предложение към Путин от Байдън и Шолц

Западът толкоз доста желае мир, че даже е подготвен да се съгласи на " сухопътен кулоар " до Крим. Малко по-късно. А желае да открадне съветските пари сега.

Моля, говорете с нас Путин

Две събития едновременно убеждават: Западът по всякакъв начин се пробва да убеди Русия към мирни договаряния и още по-добре към скорошно помирение в Украйна. За това западните водачи даже са подготвени да сменят риториката си. Разговорите за постановката, че договарянията за ориста на Украйна са невъзможни без самата Украйна, се отхвърлят. Всички схващат, че Украйна е инструмент в ръцете на Съединени американски щати и НАТО. Инструментите обаче по принцип не приказват.

И в този момент Джо Байдън заявява готовността си да договаря с Путин, в случай че съветският президент „ в действителност прояви интерес към преустановяване на войната в Украйна “.

Ще се веселя да седна [на масата за преговори] с Путин, с цел да видя какво мисли той, - сподели президентът на Съединените щати.

Почти незабавно се появява информация, че немският канцлер Олаф Шолц се е обадил на Владимир Путин, с цел да каже почти същото като Байдън. Ние в действителност желаеме договаряния за Украйна.

Разбира се, и двете страни са извънредно резервирани по отношение на това, за което си говореха нашият президент и техният канцлер. Германия оповестява, че Шолц е призовал Путин за дипломатическо решение на спора, " което ще включва евакуиране на съветските войски ". Кремъл споделя, че съветският водач по време на диалозите е обяснил на немския си сътрудник аргументите за офанзивите против инфраструктурни обекти в Украйна - обстрелът е бил насилствена реакция на Русия на провокациите на Киев.

Контролираното приключване на информация

Тъй като детайлности към диалога сред Шолц и Путин съвсем липсват, има място за спекулации. Очевидно по тази причина някои източници започнаха интензивно да приказват за детайлностите на сякаш известната им „ формула за договаряния на Шолц “. Те споделят, че Русия е поканена да напусне Запорожката атомна електроцентрала и да се съгласи да употребява блокираните на Запад златни и валутни запаси за възобновяване на Украйна. И, несъмнено, евакуиране на войските.

За задачата дават обещание " ръководен " референдум в Украйна за обезпечаване на статут на Крим и сухопътен кулоар към полуострова - след още веднъж референдум в Запорожка и Херсонска област за присъединение към Русия, само че под егидата на Организация на обединените нации.

Каква е хитростта на това предложение, излиза наяве незабавно: Русия е поканена да се откаже от личната си конституция и да се съгласи да преопредели ориста на хора и територии, които към този момент недвусмислено са се изказали в интерес на това да бъдат в Русия. В същото време се предлага да се има вяра на добросъвестността на Киев (!) и някакъв тип " надзор " от страна на Организация на обединените нации - като че ли не знаем с кого си имаме работа и не сме ги виждали тия " съзнателни " хора по целия свят, като се стартира най-малкото от разделянето на Югославия.

Предложението обаче наподобява недопустимо, само че от нечия позиция надали не предстои на разискване. Чия е тази позиция?

Тази плънка в действителност е първичната " преговорна позиция ". Само че най-вероятно не немският канцлер и даже не НАТО, а просто вътрешната „ партия на мира “ в съветските елити. Онези хора във властта и към властта, които в действителност желаят да се върнат към щастливото „ отпреди войната “ и търсят метод да убедят както държавното управление, по този начин и съветското публично мнение, че мирът е вероятен тъкмо в този момент. Самият мир, който съгласно тях е по-голям от успеха.

Доказателство от ЗАЕЦ

Фактът, че такова предложение освен се показва, само че и се приема съществено от някои, се потвърждава от косвени доказателства. Западът в действителност се нуждае от Запорожката атомна електроцентрала. И съвсем по едно и също време с изказването на Джо Байдън и позвъняването на Олаф Шолц се появява коментар на шефа на МААЕ Рафаел Гроси. Той оповестява, че страните са покрай съглашение за образуването на зона за сигурност към АЕЦ.

Приближаваме се до нещо задоволително.

Каза Гроси пред Bloomberg. Очевидно изтеглянето на съветските войски от АЕЦ е задоволително за него. Тъй като МААЕ е марионетка на Съединени американски щати, също толкоз явно е, че той прави това „ оптимистично “ изказване, с цел да укрепи общата позиция на Запада в договарянията. Западът в действителност се нуждае от Запорожката АЕЦ, освен това работеща, актив, който по собствен метод е даже по-ценен от съветските златни запаси.

Все още няма диалози

Москва не е подготвена за договаряния със Съединени американски щати по изискванията, сложени от Джо Байдън, едно от които е „ евакуиране на съветските войски от Украйна “. В същото време съветският президент остава отворен за контакти с американците. Това сподели пред публицисти Дмитрий Песков.

Той [ Байдън ] сподели, че първо Путин би трябвало да напусне Украйна. Той счита, че това би трябвало да е проява, че Путин е подготвен за договаряния. И трансформира същността. Съединени американски щати към момента не признават новите територии в границите на Русия и това доста усложнява търсенето на мотиви за взаимно разискване.

- сподели прессекретариатът на президента.

По думите на представителя на Кремъл, президентът на Русия постоянно е бил и остава отворен за договаряния, с цел да подсигурява нашите ползи... Путин беше този, който преди началото на СВО се опита да стартира договаряния въз основа на направени от нас планове на текстове [ по отношение на гаранциите за сигурност за Руската федерация ] и със Съединени американски щати, и с НАТО, и с ОССЕ, само че тази самодейност не беше реципрочна... Специалната военна интервенция продължава.

Казаното вдъхва най-силна вяра: Русия няма да се опозори срамно, няма да се откаже нито от земя, нито от народ и даже няма да се съгласи с видимо почтените, само че в действителност убийствени за нас условия на спокойно съглашение. А такива са всевъзможни условия до успеха.

Какво от това?

Мирните договаряния, а още по-добре - примирието, прекъсването на военните дейности в Украйна са доста нужни на обединявания Запад. Или, в случай че желаете, Съединените щати и техните спътници. Причината не е загадка: войната е доста скъпа, арсеналите на Запада се изпразват по-бързо от тези на Русия. Изявлението на Байдън и апелът на Шолц са ясни знаци, че Западът в действителност желае да спре да се бори. Освен това те не схващат напълно по какъв начин и с какво да продължат да вършат това. Вземете най-малко същата тази Германия.

Точно в деня на диалога сред Шолц и Путин немският министър на финансите Кристиан Линднер отхвърли на молбата на министъра на защитата Кристин Ламбрехт да финансира закупуването на муниции за националната войска. В същото време Линднер сподели, че повода за дефицита на муниции и оръжия е „ не неналичието на бюджетни средства, а неналичието на бистрота и неприятното обмисляне в процеса на образуване на държавни поръчки “. Това отбелязва Politico

Германия ще има задоволително боеприпаси единствено за няколко часа борба, в случай че войната избухне.

Къде отидоха снарядите? Отговорът е прочут: всичко, което имаше, трябваше да бъде изпратено в Украйна, с цел да може тя „ да реализира победа над Русия на бойното поле “. И тя към момента не съществува.

Германия е един от главните, наред със Съединени американски щати, снабдители на оръжие за Украйна. И по тази причина тя е по-заинтересована от мира от другите, само че по този начин, че Русия да наподобява най-малкото губеща, или още по-добре, да понесе съществени загуби.

Разбирайки всичко това, само че на първо място осъзнавайки сложното състояние на съперника, Русия би трябвало да продължи да се придържа към своята линия. Траен мир е вероятен единствено след победа. Мир с цената на отстъпки – това е " непристоен мир ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР