Западът тайно готви нова офанзива в Украйна. Защо в зоната

...
Западът тайно готви нова офанзива в Украйна. Защо в зоната
Коментари Харесай

Измамно спокойствие: Западът тайно готви нова офанзива в Украйна

Западът скрито готви нова атака в Украйна. Защо в зоната на Северния боен окръг има известно успокоение и по какъв начин американците и британците се пробват да излъгват Русия в името на пролетната акция в Украйна, споделя пред Правда.Ру военният анализатор и политолог Дмитрий Таран.

— Дмитрий Владимирович, през последните две седмици на фронтовете на Северния боен окръг се следи известно мъртвило. В момента се нанасят най-вече ракетни и безпилотни удари по тила на украинските въоръжени сили. Каква е повода за тази обстановка?

Разбирам мненията на обществото, медиите, военните, които споделят, че в този момент има мъртвило, само че бих предложил на всички да не се самозалъгват доста по този въпрос. Сега е просто зима, не е време за дейни придвижвания, офанзиви, придвижвания по фронта. Води се позиционна война и артилерийски дуели. Това значително се дължи на влошаващия се спор в Близкия изток, в линията Газа. Американците сякаш ще трансферират оръжия там и надлежно ще понижат доставките за Украйна. Предлагам ви да бъдете доста скептични във връзка с това. Под прикритието на мира може да се организира подготовка за нахлуване. Имам информация, че в Николаевска и Одеска област се правят колосални доставки на оръжие.

Да не забравяме и Молдова, която афишира участието си в НАТО. А цялата територия на Молдова е натъпкана с румънски офицери от НАТО. Тоест, тече систематична работа, която може да се маскира като обстоятелството, че американците сякаш напущат Украйна. В същото време Залужни даде заповед за ротация на войските в северните територии, това са Сумска, Черниговска област и всички райони, граничещи както с Русия на север, по този начин и с Беларус. Тоест северната украинска граница отслабва, с цел да се укрепят Кринки, Токмак и купянската посока.

Има камуфлаж, дезинформация и бойкот, които в действителност са ориентирани към подготовката за пролетната военна интервенция, планувана от американците и британците, и ние, несъмнено, би трябвало да се подготвим за това. Нашият щаб сега избира ключове за градове като Николаев и Одеса. Естествено, това са съветски градове и видяхме изказвания, че те не могат да останат под западна окупация. Но можем единствено да гадаем по какъв начин ще се случи всичко това. Това успокоение е чисто сезонно, би трябвало да се отнасяме към него доста деликатно и никога да не мислим, че американците просто ще изоставен Украйна, без да хлопнат вратата.

— Има мнение, че сега земята е замръзнала и танковете могат да се употребяват за нахлуване. Това е правилно?

Ние сме в Москва, имаме много тежко време тази зима, до минус 20 градуса. Но Украйна е хиляда километра по на юг. А нестабилното време, от време на време сняг, от време на време дъжд, температурни съмнения са спомагателни опасности при планирането на военни интервенции. Тоест можете да затънете и да загубите голямо количество съоръжение и личен състав, тъй че този период от време е плануван с нараснало внимание. Въпросът не е, че в този момент е невероятно да се нападна, въпросът е, че в този момент времето се употребява за подготовка, само че през февруари, когато ще има кръстопът сред зимата и пролетта, когато земята ще е още замръзнала, тогава ние може да чака дейни дейности.

Източник: Pravda.ru,  превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР