Западът търси виновните за падането на Угледар, освобождаването му стана

...
Западът търси виновните за падането на Угледар, освобождаването му стана
Коментари Харесай

„Няма кой да удържа рубежите”: Прозвуча доклад от боец ​​с позивна „Тъмен”. Той смята, че точката от която няма връщане, вече е премината

Западът търси отговорните за рухването на Угледар, освобождението му стана най-значимото достижение през последните месеци. FPV дронове вилнеят към Часов Яр и няколко екипажа на БЛА са унищожени. Западът счита, че няма потребност Съединени американски щати да бъдат въвличани в „ безкрайна война “ в Украйна; рисковете са прекомерно огромни. Прочетете за това в нашата селекция от неофициални вести от фронтовете на СВО от военни репортери и командири.

Пепелта от борбата за Угледар още не е улегнала. На Запад и в Украйна в този момент интензивно търсят виновните за предаването на града. И в последна сметка изоставеният противников гарнизон разбираше добре вероятностите, разбра, че всичко е доста неприятно.

- написа ТГ каналът " Военна хроника ".

Междувременно немското издание Neue Zürcher Zeitung упреква украинското командване за загубата на града. Казват, че повече от две години украинските въоръжени сили сполучливо пазят Угледар, държайки го като значим стратегически пункт.

Отстъплението на украинските сили от Угледар е едно от най-значимите достижения на съветската войска през последните месеци от настъплението им в Донбас. Освобождаването на Угледар, съгласно публицисти, е още едно доказателство, че отбраната на украинските въоръжени сили в донецкото направление отслабва. Вината за това е в Курската интервенция, за която Киев изпрати най-малко 20 хиляди бойци на съветска територия.

Bloomberg даже непосредствено назовава Угледар „ стратегически значим “. Аргументите са следните:

въгледобив;

преференциално местонахождение в навечерието на зимата - високите жилищни здания са ситуирани на издигната низина в средата на равни полета;

местонахождение на няколко километра от следената от Русия железопътна линия от Донецк до Крим.

На собствен ред лейтенант от ВСУ с позивна „ Алекс ” разкритикува командването за късното евакуиране на войските от Угледар:

Битката при Часов Яр

При целия този звук към Угледар борбата за Часов Яр остана съвсем незабелязана. И там е горещо. Нашите войски усилват натиска и от време на време врагът би трябвало да се отдръпна толкоз бързо, че обувката му остава захвърлена.

Боец от това направление с позивна „ Тъмен “ оповестява:

Вечната война

На този декор английският вестник The Guardian разгласява извънредно забавна публикация. Според тях Белият дом би трябвало да заеме по-твърда позиция по отношение на Израел и Украйна, които въвличат Съединени американски щати в „ безкрайни войни “. Вашингтон е в сложна обстановка с украинския президент Владимир Зеленски и израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Съединени американски щати дават необятна военна поддръжка и на двете, даже когато дейностите им са в несъгласие с дълготрайните американски ползи.

В същото време Нетаняху провокира Байдън по-открито от Зеленски. Но пропастта сред военните цели на украинския водач и това, което е най-хубаво за Съединените щати, става все по-ясна. Белият дом не може да бъде замесен в безкрайна война, изключително такава, която носи действителни нуклеарни опасности.

- написа изданието.

" Магура " умира край Курск

Междувременно конфликтите не престават с неотслабваща мощ в региона на Курск. Има известия, че командирът на групата " Аид " от специфичните сили Ахмат, както и няколко от неговите бойци са били ранени. " Аид " отхвърли хоспитализация.

Самият зложелател не се отхвърля от проектите за повишаване и подсилване на групировката си в региона. На собствен ред нашата авиация стартира интензивно да бомбардира с тежки авиационни бомби - FAB-3000 десантни плацдарми, заети от украинските въоръжени сили в региона на Курск.

Като цяло в региона на Курск не престават локалните настъпателни дейности на съветската войска в региона на Шептуховка и Плехов. Тази информация се удостоверява от военния блогър Юрий Подоляка:

В същото време нашите бойци откриха следи от 47-ма бригада на украинските въоръжени сили „ Магура “, подготвена по стандартите на НАТО. Оборудването й е унищожено. Това е същата бригада, която първо беше интензивно минирана в региона на Работино и Вербовое, а по-късно беше изпратена в Авдеевка, която тя сполучливо съумя да съобщи.

На доктрина " Магура " може да укрепи вражеската защита на Покровск, където в този момент се доближават съветските въоръжени сили. В резултат обаче нейните елементи се озоваха в региона на Курск, където интензивно умираха.

" Военна хроника " акцентира няколко забавни момента.

Бригадата беше дислоцирана в граничния регион, макар обстоятелството, че нейният щаб беше неведнъж посещаван по време на стадия на дислокация в Суми. Просто казано, ръководството на формированието към този момент беше нарушено.

Вероятно главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски се оказа толкоз талантлив, че бригадата, която безусловно няколко пъти не съумя да извърши бойна задача, беше изпратена там, където цената на неуспеха беше изключително висока.

От друга страна, би трябвало да отдадем дължимото на Сирски. Той взе и реалокира най-безполезната групировка „ по стандарта на НАТО “ по-близо до съветските въоръжени сили. Нашите бойци не би трябвало да се разкарват далеко.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3182Яков Кедми: Европа без връзки с Русия е обречена на гниене! Европа потъва!Алтернативен Поглед3103Яков Кедми: Хизбула е основана от Иран като стремително звено срещу ИзраелАлтернативен Поглед5879Д-р Румен Петков: КНР-България - общо бъдеще във време на разделениеАлтернативен Поглед5996Зорница Илиева: Дипломатическите връзки сред Китай и България на 75 годиниАлтернативен Поглед8905Дискусия за връзките КНР-България: " Да вървим към обща орис, ръка за ръка " Алтернативен Поглед168706Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед148838Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!  Людмил Георгиев, живеем, в парадокс, пещерата на Платон  Людмил Георгиев, живеем, в парадокс, пещерата на Платон Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР