Западът си играе с огъня“, обсъждайки идеята за изпращане на

...
Западът си играе с огъня“, обсъждайки идеята за изпращане на
Коментари Харесай

Русия: НАТО си играе с огъня

Западът си „ играе с огъня “, обсъждайки концепцията за изпращане на войски в Украйна, разгласи Москва, съобщи The Telegraph. Дмитрий Песков, представител на Кремъл, сподели, че Москва чува " доста спорни изказвания " от Запада за изпращане на войски на НАТО в Украйна и предизвести, че " всички те си играят с огъня ".

 

Френският президент Еманюел Макрон сподели предишния месец, че не може да изключи сходна опция, макар че други европейски членки на НАТО и Съединените щати споделиха, че нямат такива проекти (за изпращане на сухопътни сили в Украйна).

 

„ Самият факт на тази полемика е рисков “, сподели Песков, добавяйки, че изминал запис на немски офицери, обсъждащи помощ за Украйна, може да докара до „ по-нататъшно утежняване на обстановката “, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

 

Русия предизвести още, че ще отговори на закани, отправени против нея от НАТО. Мария Захарова, говорителка на съветското външно министерство, сподели, че Москва в никакъв случай не е желала спор с НАТО, Съединени американски щати или Украйна, само че заканите, отправени против нея, „ няма да останат без отговор “.

 

Нейните мнения идват, откакто Еманюел Макрон беше изправен пред рецензии от страна на сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз, откакто съобщи, че може да се наложи изпращането на сухопътни войски в Украйна. Песков дефинира " рутинизирането " на тематиката за нуклеарната война на Запад като извънредно рисково.

 

Русия ще употребява нуклеарно оръжие единствено в случай че съществуването на страната е застрашено, съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, по време на присъединяване си в телевизионния учебен маратон " Първи в знанието " ( " Знание. Первые " ), съобщи ТАСС. Говорителят на Кремъл акцентира, че Москва би желала да възвърне положителните си връзки с Молдова. " Ние постоянно сме предприемали и ще подхващаме стъпки към възобновяване на нашите взаимоотношения с управляващите в Кишинев ", сподели Песков.

 

Той приказва във връзка настояването на управляващите в противоречивия сепаратистки Приднестровски район Москва да ги отбрани от посочения от тях стопански напън на молдовското държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР