Западът ще се нуждае от демонстрация на единство, ако иска

...
Западът ще се нуждае от демонстрация на единство, ако иска
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова светът да се обедини срещу Путин

Западът ще се нуждае от проява на единение, в случай че желае да убеди съветския президент Владимир Путин да избегне „ пагубна " инвазия в Украйна, сподели английският министър председател Борис Джонсън преди да отпътува за конференцията по сигурността в Мюнхен, предават Reuters и " Фокус ".

„ Все още има късмет да се избегне излишно клане, само че това ще изисква голяма демонстрация на западна взаимност, която надминава всичко, което сме виждали в най-новата история “, сподели Джонсън в изказване пред организацията.

Според него, в случай че Путин не бъде спрян, ще последва „ катастрофа”.

„ Ще прикани за единение в лицето на евентуална съветска експанзия в Украйна. И това единение е безусловно належащо, в случай че желаеме да ограничим експанзията на Владимир Путин, която съгласно мен ще бъде безусловно пагубна “, сподели Джонсън.

От офиса на Джонсън споделиха, че той ще насочи сходно обръщение в послание към конференцията и ще се срещне с няколко европейски сътрудници в Мюнхен, с цел да обсъдят отговорите на съветската рецесия.

На тридневната конференция в Мюнхен, която стартира в петък, участват високопоставени лица, в това число вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски в събота, 19 февруари, ще бъде участник в Мюнхенската конференция по сигурността, където ще разиска и обстановката към Украйна.

По-рано беше обявено, че Владимир Зеленски може да се откаже от проектите си да участва на конференция по сигурността в Германия този уикенд заради ескалацията на рецесията с Русия. В същото време Съединени американски щати показаха угриженост, че съветският президент Владимир Путин може по някакъв метод да се възползва от отсъствието на Зеленски от Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР