Западът се опитва да използва Украйна срещу Минск, но Киев

...
Западът се опитва да използва Украйна срещу Минск, но Киев
Коментари Харесай

Лукашенко обясни защо е удивен и приятно изненадан от Украйна

Западът се пробва да употребява Украйна против Минск, само че Киев към този момент се въздържа от провокации. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

" Днес сигурността за нас, освен за Русия, е още по-важна. Знаете замисъла на нашите западни съседи. Не единствено Украйна. Те се пробват да употребяват Украйна и против Беларус. Но това, което намирам за изумително и прелестно изненадващо, е, че Украйна към момента се държи. Тя се въздържа от провокации против Беларус. Въпреки че нашите западни съседи интензивно я натискат. Знаете кой ", уточни беларуският водач на среща с съветския външен министър Сергей Лавров.

Той подчертава върху това какъв брой значими сега са проблемите във връзка с сигурността за Беларус.

Лукашенко акцентира, че " затова ще би трябвало да издържим този интервал ".

" Миналата година сподели, че ще се оправим. Придържаме се към същата позиция ", увери той.

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на президента Владимир Путин да използва територията на страната като плацдарм за нахлуването на съветските сили в Украйна на 24 февруари. Двете страни възнамеряват да проведат съвместни авиационни учения през втората половина на януари, които стартират от идващия понеделник.

На 10 октомври Александър Лукашенко обяви началото на образуването на районна формация войски, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за основаването на групата е взето по време на договарянията с Владимир Путин.

Украинските власти предупреждават от месеци, че Беларус и Русия може да възнамеряват взаимно навлизане през северната граница на Украйна.

В същото време, съгласно представители на украинските управляващи, те не разполагат с разследващи данни, които да демонстрират образуването на група войски, нужна за сходно навлизане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР