Западът се опасява, че Техеран опитва да подобри програмата си

...
Западът се опасява, че Техеран опитва да подобри програмата си
Коментари Харесай

Иран изведе в орбита едновременно три сателита

Западът се притеснява, че Техеран пробва да усъвършенства програмата си за балистични ракети
Иран заяви в неделя, че е извел в орбита три спътника по едно и също време, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Иранската новинарска организация ИРНА съобщи, че при изстрелването е била употребена сполучливо ракета-носител " Симоргх " (в превод - Феникс), създадена от министерството на защитата на Иран.

Асошиейтед прес отбелязва, че в предишното тази иранска ракета-носител е претърпяла голям брой несполучливи опити, само че известието за изстрелването е най-новата стъпка от стратегия, за която Западът има опасения, че спомага за възстановяване на балистичните ракети на Техеран.

Съединени американски щати по-рано обявиха, че изстрелването на ирански спътници опонира на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като приканиха Техеран да не подхваща действия, свързани с балистични ракети, способни да носят нуклеарни оръжия. Срокът на глобите на Организация на обединените нации, свързани с иранската стратегия за балистични ракети, изтече през октомври предходната година.

В оценката на американската разследваща общественост за 2023 година по отношение на заканите в света се показва, че създаването на ракети за изстрелване на спътници " редуцира периодите " за създаване на междуконтинентална балистична ракета от Иран, защото при нея се употребява сходна технология.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР