Западът проявява слабост, като поставя таван на цените на петрола

...
Западът проявява слабост, като поставя таван на цените на петрола
Коментари Харесай

Bloomberg: Западът показва слабост, като определя таван за цените на петрола от Русия

Западът демонстрира уязвимост, като слага " таван " на цените на петрола от Русия, защото зависи от нейните енергийни запаси, се споделя в материал на американската организация Bloomberg.

Отбелязва се, че пределната цена на петрола може да се възприема повече като знак за уязвимост, в сравнение с сигнал за мощ. Както се споделя в публикацията, „ последното би означавало цялостно преустановяване на отхвърли да се купува съветски нефт “.

„ Таванът на цените демонстрира какъв брой доста Западът се нуждае от своите доставки и какви стопански и дипломатически трикове сме подготвени да предприемем, с цел да ги получим “, се споделя в материала.

И в случай че пределната цена се окаже прекомерно ниска, вследствие на което петролът от Русия като цяло изчезва от международните пазари, тогава това може да изостри към този момент сериозната криза в международната стопанска система, се отбелязва в публикацията.

Припомняме, че концепцията за налагане на ограничавания върху цените на съветския нефт се предизвиква от страните, които са членки на Групата на седемте. И преди всичко Съединени американски щати. Те имат намерение да вкарат такива ограничавания при започване на декември, когато влезе в действие ембаргото на Европейски Съюз за доставки на нефт по море от Русия.

По-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че се предлага ограничение на оптималната цена на съветския нефт до 60 $ за барел (в момента международните цени са в региона на 90-95 $ за барел).

Въпреки това, с цел да бъде ефикасна, G7 би трябвало да притегли поддръжката на други страни. Например Индия и Китай, които са най-големите купувачи на съветски нефт. И те няма да се откажат от него. А Ню Делхи и Пекин не споделиха, че ще поддържат тавана на цените.

В Русия по-рано беше оповестено, че няма да доставят нефт на страни, които биха поддържали ценови ограничавания за него.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР